ACTUALITATESOCIAL

Urmărire ca-n filme în Putna. Polițiștii puși pe jar 4 km. La volan ar fi fost un vicovean care a coborât din mașină și a luat-o la sănătoasa

Urmărire ca-n filme în Putna. Polițiștii puși pe jar 4 km. La volan ar fi fost un vicovean care a coborât din mașină și a luat-o la sănătoasa. Ieri, la orele 23.20, lucrătorii de poliție din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, au efectuat semnal de oprire pe DN 2 H din localitatea Putna, autoturismului marca BMW, cu nr. de înmatriculare provizorii.

Conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare iar înainte de trecerea de cale ferată de la periferia comunei Putna, a virat brusc la stânga pe un drum comunal, continuându-și deplasarea. S-a procedat la urmărirea autovehiculului pe direcția DN 2 H Putna – DC Putna pe o distanță de aproximativ 4 km.

La un moment dat, autoturismul în cauză a virat la stânga de pe drumul comunal de pe raza comunei Putna, pe un teren arabil și datorită stării solului, s-a împotmolit. Din autoturism au coborât două persoane de sex masculin care au început să fugă în direcții diferite. S-a procedat la urmărirea pedestră a celor două persoane, iar persoana care s-a coborât de pe partea dreaptă, în calitate de pasager, a fost imobilizată și identificată ca fiind Bogdan Florian, din com. Vicovu de Jos.

Din declarația numitului Bogdan Florian a reieșit faptul că la volanul autoturismului era numitul Văduva Marian, din comuna Vicovu de Jos.

Verificând seria de șasiu a autoturismului în cauză, în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că seria de sașiu nu a fost găsită.

În urma interogării bazei informatizate de date a situației numitului Văduva Marian, a rezultat faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.