Autoturism Range Rover condus de un localnic din Burla, băut. Două echipaje de poliție au încercat să-l opreasca

Ieri, în baza Planului de acțiune din data de 19.11.2020 pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, cât și în baza unei informații obținută la nivelul SPR 13 Marginea, patrulele de siguranță publică din cadrul secției, s-au deplasat de DJ 178 Burla, iar în jurul orelor 16:50, o patrulă a observat un autoturism marca Range Rover ce avea direcția de deplasare dinspre mun. Rădăuți către comuna Burla, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție a mărit viteza de deplasare. S-a luat legătura cu al doilea echipaj, care a oprit pentru control autoturismul în cauză.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana  lui J.V.  de 31 ani, din comuna Burla, care emana miros de alcool.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autoturismul marca Range Rover, avea inspecția tehnică periodică expirată, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto conform OUG 195/02R, luându-se și măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”

 

Distribuire articol