ÎPS Teodosie: „Sfânta Împărtaşanie zilnică mă păzeşte cel mai mult”

Arhiepiscopul Tomisului duce o luptă asiduă cu autoritățile și cu restricțiile impuse de acestea. De ziua Sf. Andrei a chemat toată preoțimea din subordinea sa la slujba religioasă de la biserica de lângă Peștera Sf. Andrei, în pofida tuturor restricțiilor și spune că nu are timp să se păzească, și, oricum, „sfânta împărtășanie zilnică” îl păzește îndeajuns de mult.

PS Teodosie, aflat în centrul atenţiei de la începutul pandemiei de COVID-19, a declarat luni, 30 noiembrie, că el nu se protejează într-un mod anume de această boală.

„Eu nu mă păzesc, că nu am timp. Sigur, nu stau aproape de ceilalţi, dar Sfânta Împărtaşanie zilnică mă păzeşte cel mai mult. În Sfântul Potir nu e niciun microb, e dovedit ştiinţific. Ştiinţa e de la Dumnezeu, nu de la oameni. Să nu vă înspăimântaţi peste măsură de boala care este. Să ne păzim, dar să nu ne temem. Să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor”, a declarat ierarhul la finalul slujbei.

Întrebat dacă ar avea pe conştiinţă o persoană infectată cu SARS-CoV-2 la acest pelerinaj, persoană care ar deceda din cauza virusului, arhiepiscopul a răspuns scurt: „Nu. Dacă a venit la Sfântul Andrei o persoană, a venit să-l caute pe Dumnezeu. Aici s-a întâlnit cu Dumnezeu”.

Distribuire articol