Orban anunță concedieri după alegeri! Care sunt salariații în pericol

Premierul Ludovic Orban susține că sunt în pericol să își piardă locul de muncă angajații care ”se fac că muncesc”. Decizia nu va fi luată însă fără un audit la instituțiile publice, mai spune premierul.

”Dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituțiilor publice. Mai scăpăm de unii care nu își fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare. Oricum trebuie să facem un audit, o evaluare o funcționalității instituțiilor publice și în mod evident e posibil să fie redus numărul de angajați în sectorul public. Dar să stea liniștit, orice angajat într-o instituție publică care își face treaba nu e în pericol, sunt în pericol unii care au fost obișnuiți să se facă că muncesc”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Orban a mai explicat că am ajuns să avem un deficit bugetar de 9,1% deoarece am moștenit 4,6% de la vechea guvernare social-democrată, iar restul a fost generat de cheltuielile neprevăzute apărute odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus, potrivit b1.ro.

Distribuire articol