Sindicaliștii spun că salariul minim va fi înghețat în 2021. Dumitru Costin (BNS): ”Am aflat pe sub uși de această intenție”

Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a declarat duminică, într-o conferință de presă online, că intenția viitorului Guvern condus de Florin Cîțu este să înghețe salariul minim pe economie la nivelul din acest an. Liderul de sindicat a subliniat că premierul desemnat ar urma să își asume decizia politică, lucru pe care l-a aflat ”pe sub uşi, prin crăpăturile de uşă.”

”Vă reamintesc că am avut o şedinţă de CNT (Consiliu Naţional Tripartit n.r), vă reamintesc că Ministerul Muncii a făcut de vreo două luni jumate un grup tehnic de lucru la Ministerul Muncii pentru mecanismul salariului minim. La CNT-ul acela, noi ne-am comunicat punctul de vedere, toată partea sindicală. Ştiţi care este acela: 2.400 de lei brut de la 1 ianuarie. Partea patronală a fost împărţită în trei. Zona IMM-urilor a propus o creştere de la 1 ianuarie la 2.300 de lei. Celelalte organizaţii patronale au oscilat şi au spus hai să ne propunem un moratoriu între trei şi şase luni de zile, lăsăm să vedem ce se mai întâmplă şi discutăm peste trei luni sau şase luni. Guvernul nu a precizat nimic în acest sens.

Luni, săptămâna aceasta, trebuia să avem un Consiliu Naţional Tripartit pentru Dialog Social, consiliu care nu a mai avut loc. Am primit o comunicare scrisă în care ni s-a spus că Primul-ministru, domnul Ciucă, are un program foarte încărcat şi nu îşi mai permite să participe la acest CNT. Însă, din informaţiile de care dispunem noi la această oră, se pare că cel care este nominalizat să formeze Guvernul, viitorul Prim-ministru nominalizat, domnul Cîţu, doreşte să îşi asume domnia sa decizia politică şi, pe sub uşi, prin crăpăturile de uşă, am aflat că intenţia lor este aceea de a îngheţa salariul minim pe economie la valoarea din 2020”, a spus Costin.

Distribuire articol