PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare pentru următorii patru ani

Liderii celor trei partide care formează coaliția de centru-dreapta au semnat luni seară programul de guvernare, parafând astfel colaborarea pe care urmează să o aibă în următorii patru ani.

“În urma alegerilor, trei formațiuni politice au luat decizia de a constitui o coliție de guvernare care se bazează pe o majoritate parlamentară certă, una care e rezultatul voinței majoritare a cetățenilor români. Imediat după alegeri cele trei formațiuni au început un proces de dialog-negociere pentru constituirea coaliției, pentru elaborarea programului de guvernare prin armonizarea programelor de guvernare cu care s-au prezentat în campania electorală.

De asemenea, am avut negocieri privitoare la arhitectura puterii, structura guvernului, a modului în care urmează să funcționeze guvernul și majoritatea parlamentară. În urma acestor negocieri, astăzi semnam acordul de coaliție De asemenea, programul de guvernare este finalizat îm proporție de aproape 100%, fiind doar în faza unor corecții, reglaje fine”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că după ce se vor finaliza procedurile de constituire a Parlamentului, liderii celor trei partide așteaptă consultările cu președintele Klaus Iohannis, pentru a-l propune pe Florin Cîțu în funcția de premier.

La rândul său, Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a spus că documentul care stă la baza acordului de guvernare are circa 300 de pagini și conține date clare despre ceea ce trebuie să se întâmple în guvernarea 2020 – 2024.

Distribuire articol