Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu avizat pozitiv. AUDIERILE miniștrilor din noul Guvern. Cabinetul Florin Cîțu a trecut de comisiile de specialitate fără emoții

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu  avizat pozitiv

Ministrul propus pentru portofoliul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 13 voturi “pentru” şi 6 “împotrivă”.

„Aţi vorbit de o bizaritate, cred că bizaritatea este activitatea ICR-ului de acum şi de ceva timp încoace. Acolo în mod clar trebuie limpezite lucrurile, pentru că ICR-ul, în mod evident, şi-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat, fiind doar o sursă de sinecuri pentru diferiţi prieteni ai celor care au condus în ultima perioadă această instituţie. E nevoie de o reformă clară acolo şi sigur, dacă se vorbeşte de un transfer de autoritate, dacă se doreşte o altă instituţie ca autoritate tutelară pentru ICR, asta se va decide doar în plenul Parlamentului”, a afirmat Bogdan Gheorghiu.

Miercuri, la ora 11.00, au început audierile noilor miniștri în Parlament. Toți miniștrii au primit aviz favorabil în comisii La ora 15:00 a început plenul în care premierul desemnat Florin Cîțu va cere votul de încredere.

Distribuire articol