Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România respinge vaccinarea anti-covid-19

Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România respinge vaccinarea anti-Covid-19. Într-un document oficial semnat de Mitropolitul de Rit Vechi IPS Vlasie Mogârzan  se arată că biserica respinge în mod imperativ avest vaccin pe considerente religioase dar și pentru faptul că vaccinul nu a fost testat științific în mod minuțios, după cum ar trebui să fie cazul ficărui vaccin.

,,Populația care se vaccinează nu are cunoștință despre componentele reale ale vaccinului, fapt pentru care s=au născut diferite interpretări negative pe seama acestuia,, arată IPS Vlasie Mogârzan.

Un al doilea motiv ar fi acela ca vaccinul a creat reacții adverse asupra multora care s-au vaccinat.

,, În al doilea motiv, respingem acest vaccin întrucât s-a dovedit că generează reacții adverse(grave) asupra multora care s-au vaccinat. Însuși prospectu vaccinului prezintă o categorie multiplă de reacții adverse precum diaree,umflare,oboseală,durere de cap,dureri musculare, frisoane, febră, mărirea ganglionilor limfatici, dureri articulare, insomnie, mâncărimi la locul de administrare a injecției etc. putând provoca chiar și șoc anafilactic,, se arată în document.

 

 

Distribuire articol