Angajații Prefecturii Suceava iau spor COVID deși au lucrat de acasă sau de la birou

Angajaţii Prefecturii Suceava care au mers la serviciu în timpul pandemiei primesc bani în plus. Este vorba despre un spor de 30% din salariul de bază pentru riscul la care sunt supuşi în lupta cu noul virus. În aceste condiţii, medicii de familie şi poliţiştii se simt nedreptăţiţi şi spun că decizia nu este justificată.  Prefectul se si apara desi pare total ilegal acest spor dat fiind faptul că angajații Prefecturii ridicau și alte sporuri iar la cele două alegeri:locale și parlamentare, aceștia au fost pontați cu ore în plus și au plecat acasă cu bani frumoși.

Prefectu este cel care decide cine primește primeşte sporul de 30 la sută din salariu. La Suceava, prefectul liberal  Alexandru Moldovan  a profitat de această oportunitate pentru a le da mai mulţi bani tuturor angajaţilor, pe motiv că au salarii prea mici.

„A fost o analiză făcută si consider ca toti care au primit acest spor l-au meritat si e justificat. Am considerat că este oportun având în vedere şi nivelul de salarizare scăzut la nivelul instituţiei prefectului”, a declarat Alexandru Moldovan, prefect Suceava.

Cert este că prefectul Sucevei inca nu a facut vreo declaratie vizavi de neplata informaticienilor după gafa de a da vina pe STS.

Distribuire articol