Primăria Suceava aşteaptă mobilierul pentru centrele organizate şi speră să demareze vaccinarea

Municipalitatea suceveană a demarat în regim de urgenţă procedura de achiziţie a mobilierului necesar pentru amenajarea celor cinci centre de vaccinare împotriva COVID-19, în acest sens fiind alocată suma de 63.703 lei, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

‘Mâine vor veni echipamentele. Cei de la DSP au fost în inspecţie şi au stabilit circuitele şi în măsura în care vin echipamentele mâine facem solicitarea pentru autorizarea spaţiilor. Încerc să fiu optimist că până la finele săptămânii aceste centre pot fi operaţionale. Vine partea a doua, responsabilitatea DSP să asigure personalul acolo. Primăria municipiului Suceava şi-a făcut datoria cu celeritate în amenajarea centrelor de vaccinare’, a spus Lungu.

Cele cinci centre de vaccinare vor funcţiona la Şcoala generală nr. 9, Colegiul Naţional ‘Ştefan cel Mare’, Şcoala generală nr. 11, Şcoala nr. 7 şi la Iulius Mall.

Potrivit primarului, iniţial s-a avut în vedere amenajarea unui centru de vaccinare şi la sala de sport a LPS, dar s-a renunţat pentru că acolo se desfăşoară meciuri de handbal în divizia naţională.

În municipiul Suceava se estimează că vor fi vaccinate peste 21.000 de persoane.

Distribuire articol