Liviu Dragnea, chemat la DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru întâlnirea cu Donald Trump

Liviu Dragnea va fi adus, astăzi, la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul vizitei din SUA, atunci când fostul lider al PSD s-a întâlnit cu Donald Trump.

Potrivit unor surse, Liviu Dragnea va fi înştiinţat de procurorii DNA că va fi pus sub acuzare pentru trafic de influenţă după vizita în SUA de la ceremonia de inaugurare a administraţiei Donald Trump, în ianuarie 2017.

În acelaşi dosar ar fi vizat şi Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn.

Vizita lui Liviu Dragnea în SUA a fost şi subiectul unei anchete a autorităţilor americane, iar aceştia au format o comisie rogatorie pentru a cere informaţii în România despre Dragnea.

Ulterior, DNA a deschis un dosar pentru trafic de influenţă.

Dosar penal pentru întâlnirea lui Liviu Dragnea cu preşedintele SUA, Donald Trump

În ianuarie 2017, liderul PSD de la acea vreme, Liviu Dragnea, şi fostul premier Sorin Grindeanu, au participat la ceremonia de inaugurare, la invitaţia lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vice-preşedintele Comitetului Prezidenţial de inaugurare.

Liviu Dragnea a publicat atunci câteva fotografii care îl arată în timp ce dădea mâna cu Donald Trump, preşedintele SUA fiind aşezat la o masă din restaurantului hotelului său.,,

Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.
I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: “We will make it happen! Romania is important for us!”
A fost un dialog cald și deschis,, spunea Dragnea pe pagina de facebook in ianuarie 2017.

sursa:antena3.ro