Fiul lui Piedone, Vlad Popescu, ajuns deputat pe listele PSD Suceava, a părăsit partidul. A trecut la Gruparea Parlamentară Umanista Social Liberala

Fiul lui Piedone, Vlad Popescu, ajuns deputat pe listele PSD Suceava, a părăsit partidul. Deputatul Grațiela Gavrilescu a anunțat că, alături de încă patru parlamentari, au înființat Gruparea parlamentară umanistă social-liberală. Alături de ea sunt deputații Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu și Ana Loredana Predescu, precum și senatorul Laurențiu Mihai, iar cei cinci vor activa ca parlamentari independenți, afiliați grupurilor parlamentare PSD.

“Având în vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent în întreaga mea activitate politică și parlamentară, am decis, împreună cu acei colegi parlamentari care îmi împărtășesc afinitatea pentru social-liberalism, să formăm Gruparea parlamentară umanistă, social-liberală.

Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esență social-liberală, fiind complementară cu social-democrația.

Umanismul pragmatic acționează prioritar în două direcții fundamentale:

Pe de o parte, dezvoltarea semnificativă a clasei de mijloc, către o pondere de 70-80% din întreaga societate, la nivelul atins de state precum Germania, Franța sau Elveția – prin aplicarea concretă, la nivel legislativ, a principiului umanist fundamental “FII PROPRIUL TĂU STĂPÂN!”;

Pe de altă parte, combaterea eficientă a tuturor formelor de abuz cu care se confruntă cetățenii României – acționând sistematic pentru îndeplinirea obiectivului “STOP ABUZURILOR!”, asumat public în toate demersurile umaniste.

Noi, umaniștii, considerăm că OMUL, cu atributele sale esențiale – DEMNITATEA, ONOAREA, CURAJUL – reprezintă valoarea centrală esențială într-o societate echilibrată și prosperă.”

sursa:stiripesurse.ro

 

Distribuire articol