Fostul ministru PSD al Pădurilor, Doina Pană a fost otrăvită! Expertiza a fost confirmată

In urma unor expertize oficiale, acuzația potrivit căreia fostul ministru al Apelor și Pădurilor in Guvernul Mihai Tudose, Doina Pană ar fi fost otrăvită în timpul mandatului a fost confirmată.

Vorbim despre expertize efectuate de către cei de la Institutul de Medicină Legală și de o expertiză a medicilor de la Parhon, o expertiză endocrinologică, care urma să demonstreze că otrăvirea cu mercur nu a venit în urma consumului unor fructe de mare, ci a fost o otrăvire intenționată.

”Doina Pană: Într-un final, pentru că au epuizat toate analizele specifice, cineva a avut ideea de a mă trimite la toxicologie, la Spitalul Floreasca. Și acolo am aflat că aveam o concentrație mare de mercur. Ce pot să vă spun cu certitudine este că nu mi s-a pus o singură doză, încât să mi se facă imediat rău, a fost ceva programat. Eu am convingerile mele, din ce direcție vine. Procurorii DIICOT investighau inca din 2018,  ipoteza otrăvirii cu mercur a fostului ministru al apelor şi pădurilor, Doina Pană. Aceasta a povestit pentru Digi24.ro cum a descoperit că a fost otrăvită și pe cine suspectează că a încercat să o asasineze. ,,

Eu am făcut o plângere la poliţie. Nu pot să vorbesc despre anchetă, dar vreau să vă spun că problema e foarte veche din 2-3 februarie 2018, atunci am făcut plângerea şi aş fi tăcut în continuare pentru că interesul meu e să-i prindă decât să… adică n-am vrut să aduc nicio impietate cursului poliţiei, parchetului. Eram ministru la păduri pe vremea Guvernului Tudose, în noiembrie 2017 am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că am probleme foarte mari cu inima, modificări pe EKG cu iminenţă de infarct, am urmat un tratament, chiar m-au văzut mai mulţi specialişti şi cu toate astea m-am simţit tot mai rău. La un moment dat, pentru că epuizasem toate analizele specifice, s-au gândit să mă trimită într-un final la o analiză toxicologică şi în 15 ianuarie 2018 am aflat rezultatul: eram intoxicată cu mercur în concentraţie mare. Am făcut tratamentul pentru eliminare, când a scăzut sub doza critică, ca procent, că l-am oprit pentru că e un tratament foarte dur şi elimini şi ce-i bun din tine. De atunci fac nişte alternative, dar lucrurile sunt bune în sensul că inima şi-a revenit complet, mi-au dispărut toate modificările de pe EKG, dar la nivel de ţesuturi durează ani până se elimină. Acum, eu vă spun cinstit, n-aş fi intervenit deloc, dar nu ştiu de unde până unde a răsărit poveste şi a răsărit un articol în presă cu nişte tâmpenii care duceau în derizoriu o situaţie extrem de gravă, cum că am fost eu pe la preot, că aşa am aflat… Nu! La mine a fost totul făcut cu analize, medici, specialişti, şi nu doar că am plecat din Guvern, am făcut şi o plângere.,, spunea Doina Pană la digi24.ro

Mihai Gâdea: E legat de activitatea dumneavoastră ca ministru?

Doina Pană: Da!

Mihai Gâdea: E legat de faptul că în perioada în care erați ministru ați luat niște măsuri foarte dure împotrica mafiei pădurilor?

Doina Pană: Da!

Mihai Gâdea: Aveți o suspiciune, cine a făcut asta?

Doina Pană: Da!

Mihai Gâdea: Era din apropierea dumneavoastră?

Doina Pană: Da, prin intermediul unor oameni din apropierea mea.

Mihai Gâdea: DIICOT-ul, în momentul acesta, are date suficiente ca această anchetă să fie accelerată și să meargă mai departe?

Doina Pană: DIICOT-ul i-a audiat pe toți care au fost în jurul meu.

Mihai Gâdea: Știți cine a făcut asta?

Doina Pană: Nu pot să îmi scot din cap… Aștept să se dovedească!”, povestea Doina Pană în iulie 2019, la Sinteza Zilei,

Potrivit celor două expertize, Doina Pană a fost otrăvită, având în vedere cantitatea mare de mercur din sângele acesteia.

Cu toate acestea, până în acest moment, nimeni nu a fost pus sub acuzare. Expertizele respective au fost finalizate aproximativ la sfârșitul lunii septembrie 2020, însă cei de la DIICOT încă mai așteaptă răspunsuri de la Inspectoratul General al Poliției pentru a da o soluție în dosar.

sursa:antena3.ro;digi24.ro

Distribuire articol