Trimiși în boxa acuzaților pentru tentativă la omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a doi  inculpaţi, unul dintre aceștia minor, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, reținându-se următoarele:

La data de 26 decembrie 2020 între inculpatul minor și o altă persoană a avut loc o discuţie în contradictoriu în cadrul căreia cei doi şi-au adresat reciproc cuvinte jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă, împrejurare în care persoana vătămată a intervenit ferm între aceștia, reușind să aplaneze starea conflictuală.

Deranjat de situația în care a fost pus, inculpatul minor a povestit tatălui său cele întâmplate, astfel că în ziua de 30 decembrie 2020, cei doi au urmărit-o pe aceasta până ce a ajuns în incinta unei spălătorii auto. Aici, cei doi inculpați, unul cu o toporișcă iar celălalt cu o țeavă metalică, i-au aplicat lovituri persoanei vătămate atât în zona capului cât şi la nivelul corpului. Deși luată prin surprindere, persoana vătămată a reuşit la un moment dat să fugă, însă s-a dezechilibrat şi prăbuşit la sol, unde inculpații au continuat să o lovească de câteva ori cu obiectele cu care erau înarmaţi.

În cele din urmă, persoana vătămată a reuşit să se refugieze în incinta unui service auto situat în curtea acelei spălătorii.

Leziunile provocate persoanei vătămate au necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Incidentul a fost de scurtă durată, însă foarte intens, creând panică şi temere persoanelor ce se aflau în zonă, niciuna dintre acestea neavând curajul să intervină pentru a aplana conflictul.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

 

Distribuire articol