ACTUALITATE

IPS Calinic, atac la ziariști chiar în ziua de Bobotează. Înalta față bisericească supărată foc că am criticat tăierea brazilor și comerțul religios de la poarta mănăstirii

IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților s-a arătat extrem de nemulțumit după ce au apărut numeroase critici la adresa sa vivazi de modul în care a transformat arhipiscopia ca pe o moșie propie.

Faptul că este deranjat că pe site-ul stiridinbucovina.ro am arătat cum IPS Calinic face abuz de putere atât prin măsurile luate impotriva unror monahi de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava cât și prin acțiuni pe care le ia a avut ecou iar răspusurile au venit chiar de la domnia sa.

În ziua de Bobotează când potrivit tradiției nu este bine să cauți ceartă sau gâlceavă, IPS Calinic și-a dat arama pe față și a criticat mass media.

Cum încearcă IPS Calinic să distragă atenția 

„Vreau să mai mulţumesc cuiva. Celor care nu suportă ceea ce se face la Mănăstirea «Sf. Ioan cel Nou» şi scriu pe toate site-urile. Dar aş vrea să vă spun că ei pot să scrie, iar noi lucrările le vom face nu pentru noi, ca să fim promovaţi, aşa cum s-a scris, ci pentru Dumnezeu. Nu poţi să stai într-o incintă cu nişte case monument în Patrimoniul UNESCO cu tabla ruginită. Arată că suntem nişte oameni iresponsabili. Dacă nu s-a putut în perioada trecută, din lipsă de fonduri, încercăm să o facem acum, în perioada pandemiei” a spus ÎPS Calinic in ziua de Bobotează.

IPS Calinic pare însă să distragă atenția de la realități. Înalta față bisericească a fost criticat pentru că a dispus tăierea brazilor din curtea mănăstirii deși nu exista niciun motiv. Mai mult, magazinul din curtea mănăstirii a fost distrus fiind înlocuit cu un altul care pare a fi un market pentru vânzarea obiectelor religioase. In loc de spațiu verde, flori și arbori, curtea mănăstirii va fi plină de pavele. Deja, in fața magazinului suprafața acoperită cu pavele s-a triplat.

Incet si sigur, IPS Calinic a căutat să aducă alături preoți la Compatimentul Financiar al Arhiepiscopiei pentru a nu se mai cunoaște traseul cheltuirii banului.

IPS Calinic a dispus să nu se mai tipărească acatiste mici despre sfânți  și viața acestora separat și care erau scoase la vânzare la biserici sau manastiri la 1 leu sau 1,5 lei, Acestea sunt tipărite impreună iar prețul a ajuns la vânzare la 5 lei.  Mai mult, IPS Calinic pregătește schimbarea protopopului de Câmpulung Moldovenesc și mutarea Protopopiatului la Vatra Dornei.