ACTUALITATE

De supărare că soțul a părăsit-o, o femeie din Fântânele a încercat să își ia viața

La 30.01.2021, ora 19.38, Secția 2 Poliție Rurală Ipotești a fost sesizată prin SNUAU 112 că o femeie,  de 57 ani,  din comuna Fântânele a plecat voluntar de la domiciliu în jurul orei 17.00, cu intenția de a se sinucide.

Aceasta  se afla la domiciliu împreună cu familia și in cadrul discuțiilor a zis că nu mai poate trăi știind că soțul său a părăsit-o și locuiește cu o altă femeie, localnică. Totodată, aceasta i-a relatat fiicei sale că se va sinucide, mai exact „se va arunca în fața trenului”, însă  nu i-au fost luate vorbele în seamă întrucât nu era prima dată când aveau astfel de discuții.

În jurul orei 17.00,  femeia a părăsit domiciliul, fără știrea vreunui membru de familie și fără a declara cuiva unde se îndreaptă. În momentul în care au observat că aceasta lipsește, familia a început să o caute prin împrejurimi și în zona liniei de cale ferată de pe raza comunei Verești.

În jurul orei 19.35, întrucât căutările femeii nu au avut succes, fiica a apelat SNUAU 112, solicitând sprijin.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a contactat-o telefonic pe  dispărută, care inițial nu a dat curs apelurilor telefonice, însă în urma insistențelor polițișltilor și a discuțiilor de convingere purtate de către polițiști, aceasta a declarat că se află „pe un câmp, lângă râul Siret și are de gând să se sinucidă”.

Organele de poliție împreună cu membrii familiei au pornit în direcția indicată de persoana dispărută, iar după aproximativ 30 minute de căutări, au identificat-o pe acesta pe câmp, în extravilanul satului Stamate, în apropierea albiei râului Siret.

Femeia a fost transportată la domiciliu, unde a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni și a plecat în mod voluntar de la domiciliu, cu intenția de a se sinucide pentru că nu mai suportă faptul că soțul a părăsit-o. Aceasta a mai relatat faptul că suferă și de depresie, în acest sens fiindu-i prescris tratament medicamentos de către medicul specialist, tratament pe care în ultima perioada nu l-a mai administrat.

De asemenea, la fața locului a fost solicitat și sprijinul unui echipaj medical din cadrul UPU Suceava, care i-a acordat femeii  primele îngrijiri medicale, stabilind faptul că aceasta se află într-o stare bună, fără a se impune transportul său la Spitalul Județean Suceava în vederea efectuării de investigații suplimentare, declarând că va rămâne la domiciliu, sub supravegherea familiei.

În cauză nu există suspiciuni cu privire la comiterea de fapte.