Fugarii români in Italia, condamnați, nu scapă. Ministrul Justiției vrea o intalinire cu autoritățile italiene în care să discute acest subiect

Ministrul Justiției, Stelian Ion a anunțat că a trimis solicitări autorităților din Italia pentru o întâlnire în care să discute și situația fugarilor condamnați în România. Mai mult, Stelian Ion anunță că legea în Italia s-a schimbat semnificativ după data de 5 februarie, în Italia.

„Am trimis solicitări repetate pentru o discuție bilaterală. Au intervenit modificări în guvernul italian. Aștept răspuns din partea omologului italian. De curând a fost adoptată în Italia o lege care reglementează o chestiune colaterală subiectului. S-a creat o rețetă pentru unii fugari bazată pe obținerea unui statut de rezident. Acum, legea noua adoptată în Italia pe 5 februarie prevede o condiție obligatorie, de ședere de minimum 5 ani în Italia pentru ca respectiva persoană să poată cere executarea pedepselor în Italia. Au existat solicitări pe cale diplomatică și înaintea mandatului meu”, a spus ministrul Justiției.

 

Distribuire articol