Tânăr din Putna, înjunghiat cu un briceag. Autorul a fost încătușat

Ieri, la  orele 2.25, patrula din cadrul SPR 4 Gălănești a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către  Galan Cristian-Marian, cu privire la faptul că un tânăr a fost agresat de către nașul său.

În baza sesizării, echipajul de poliție s-a deplasat la locul indicat de către apelant, iar din primele verificări a reieșit faptul că numiții Aga Ionuț-Adrian, de 17 ani și Galan Cristian-Marian, ambii din comuna Putna, se aflau la domiciliul lui Lucaci Petru-Dănuț, de 48 ani, din aceeași localitate și consumau băuturi alcoolice.

La un moment dat,  Lucaci Petru-Dănuț, fiind într-o stare avansată de ebrietate, a sesizat că i-ar lipsi o sumă de bani, iar atunci s-a iscat un conflict spontan între el și Aga Ionuț-Adrian, în urma căruia, Lucaci Petru-Dănuț a scos din buzunar un briceag de dimensiuni mici, cu care l-a agresat pe Aga Ionuț-Adrian, provocându-i o plagă de circa 2-3 centimetri.

Pentru a nu degenera conflictul, Galan Cristian-Marian și Aga Ionuț-Adrian au părăsit imobilul lui Lucaci Petru-Dănuț, deplasându-se spre locuința persoanei vătămate.

Ajunși la locuința lui Aga Ionuț-Adrian, Galan Cristian-Marian a apelat SNUAU 112 pentru a solicita intervenția unei ambulanțe și a unui echipaj de poliție.

Persoana vătămată, Aga Ionuț-Adrian a fost preluată de un echipaj SAJ Rădăuți, care i-a acordat îngrijirile medicale și apoi a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în stare stabilă hemo-dinamic, urmând a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate. Ca diagnostic preliminar s-a stabilit plagă înjunghiată zonă torace.

Din discuțiile purtate cu acesta, a reieșit faptul că  Lucaci Petru-Dănuț se afla într-o stare avansată de ebrietate atunci când a săvârșit fapta.

Locul faptei este asigurat de către polițiști din cadrul SPR 3 Marginea și SPR 4 Gălănești, cu sprijinul unui lucrător din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți.

Au fost informați lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava, precum și procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

S-a stabilit ca cercetările să fie efectuate în primă fază sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

În urma consultării cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, acesta a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „lovire sau alte violențe” în infracțiunea de „tentativă de omor”.

Lucaci Petru-Dănuț a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava ocazie cu care acesta a dispus măsura reținerii suspectului Lucaci Petru-Dănuț pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 12.02.2021 acesta să fie prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.

Distribuire articol