Englezii ies din lockdown: Boris Johnson a prezentat planul de relaxare a măsurilor din Marea Britanie

Anglia se pregăteşte să iasă treptat din lockdown. Premierul britanic Boris Johnson a prezentat planul său complet de relaxare, care include redeschiderea şcolilor de pe 8 martie şi, treptat, a localurilor dar şi a cluburilor precum şi eliminarea altor restricţii privind activităţile sociale.

Johnson spune că relaxarea se datorează programului de vaccinare, iar Guvernul britanic plănuieşte să vaccineze toţi adulţii cu cel puţin o doză până pe 31 iulie.

Până în prezent, peste 17 milioane de britanici au primit prima doză din serul anticoronavirus.

“Trebuie să acceptăm faptul că nu putem insista la nesfârşit cu restricţii care au separat familii şi persoane apropiate atât de mult timp, au ameninţat traiul a milioane de oameni şi au ţinut elevii departe de şcoală.”

Boris Johnson a a prezentat schema sa completă de redeschidere a economiei, în patru etape

În prima fază, toate şcolile din Anglia se vor redeschide de pe 8 martie. Tot atunci, britanicii se vor putea întâlni cu un prieten sau o rudă şi pot merge şi la picnic.

Următorul pas este redeschiderea magazinelor, a saloanelor de coafură dar şi barurilor şi restaurantelor la exterior din 12 aprilie.

Cinematografele şi teatrele vor putea funcţiona din 17 mai, iar localurile vor putea primi clienţi în interior. Şi stadioanele vor putea primi un număr redus de spectatori.

Etapa finală e programată pentru 21 iunie şi constă în îndepărtarea restricţiilor sociale şi redeschiderea cluburilor, care stau închise mai bine de un an.

Distribuire articol