Iulian Cimpoieș, noul prefect al Sucevei. Ce spunea aspirantul: Este și oficial, de-acum: mergem în finală la București, să cucerim trofeul

Update/Iulian Cimpoieș va fi noul prefect a județului. Biroul Permanent  al USR a decis ca acesta să fie viitorul reprezentant al Guvernului la Suceava.  Este angajat la Muzeul Național al Bucovinei. Se pare că județul merge cu prefecți din ce în ce mai slabi. După experiența  cu liberalul Alexandru Moldovan, județul vine cu un expert în conservare. Care au fost criteriile de selecție dintre cei trei aspiranți doar cei care conduc aceast partid știu, cert este că  pentru județ nu a fost cea mai bună.  În urmă ani buni, Iulian Cimpoieș își unea destinele cu o tânără din Japonia însă idila nu a durat mult. El se află la a doua căsătorie.

Stire inițiala

Iulian Cimpoieș, noul prefect al Sucevei? Este mâna PNL la mijloc dacă se ajunge la o astfel de numire? Angajat la stat, Iulian Cimpoieș este foarte ușor de manipulat de către liderul județean al liberalilor, Gheorghe Flutur care este și președintele CJ Suceava la al doilea mandat.

Potrivit unor surse, numele vehiculat ca viitor reprezentant al Guvernului în teritoriu ar fi cel al usr-istului, Iulian Cimpoieș  care este angajat la Muzeul Național al Bucovinei din Suceava ca expert conservare.

Ce spunea Iulian Cimpoieș într-o postare pe pagina sa personală de facebook:

Este și oficial, de-acum: mergem în finală la București, să cucerim trofeul😉
Mă onorează și mă motivează la maximum, pe mai departe, faptul că USR Suceava m-a votat și m-a nominalizat pe „lista scurtă” a celor 3 propuneri pentru funcția de reprezentant al Guvernului României în județul Suceava, de prefect!
Un prieten de suflet, „câștigat” pe internet datorită pasiunii comune pentru pescuitul sportiv, total apolitic, m-a cucerit, din nou, azi, cu un comentariu la o postare din presa locală, comentariu din care redau un fragment:
„Acum cîțiva ani cînd s-a ”băgat în politică” și împărțea pliante pe stradă cu partidul lui ”nou născut”, chiar l-am întrebat de ce-o face;, iar răspunsul lui de muntean simplu de pe Valea Bistriței a fost la fel: ”doresc o schimbare în bine a vieții sucevenilor”. Iulică, dacă vei ajunge și îți doresc să ajungi prefect al acestui județ (județ al sărmanilor cum spunea Sadoveanu), te rog să nu uiți de oamenii simpli, de sărmani și de toate problemele lui.”
Îl asigur pe amicul meu că nu numai că nu voi uita de oamenii simpli, sărmani, pe care i-am avut/văzut întotdeauna în jurul meu, ci și că sunt convins că oricare dintre cei 3 nominalizați pentru această funcție de demnitate publică nu numai că își doresc o schimbare în bine a vieții sucevenilor, ci sunt și capabili să o realizeze!
Ce spunea Alianța USR PLUS Suceava: 
În urma negocierilor din cadrul coaliției de guvernare, Alianței USR PLUS i-a revenit dreptul de a nominaliza prefectul în județul Suceava. În cadrul Alianței USR PLUS Suceava, filiala județeană USR este cea care va face propunerea de prefect.
Prima etapă a procesului de selecție a candidaților USR Suceava pentru această funcție s-a încheiat aseară, la ora 19.00, după numărarea voturilor în cadrul Biroului Electoral, prin desemnarea listei de 3 candidați, din cele 9 candidaturi depuse, care va fi trimisă Biroului Național al USR. În urma procesului de vot desfășurat în cadrul comisiei electorale USR, au fost aleși, în ordine alfabetică, următorii candidați pentru funcția de prefect: Lorena Buburuzan, Iulian Cimpoeșu, Teodor Matei.
Decizia finală de numire în funcția de prefect al Județului Suceava o va lua Biroul Național USR, după analizarea celor 3 propuneri locale, după data de 17 februarie. Noii prefecți vor fi instalți în funcții începând cu data de 8 martie.
Avem convingerea că oricare dintre cei trei nominalizați pot reprezenta, cu determinare, competență și integritate, interesul tuturor cetățenilor județului Suceava.
Distribuire articol