Câmpeanu: Am rămas singura țară din Europa în care elevii poartă mască la ora de sport

Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu.

Câmpeanu a arătat că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar copiii trebuie să fie pregătiți în mod corespunzător.

Ministrul a declarat, sâmbătă, într-o emisiune televizată, că regulile de distanțare și prudența trebuie păstrate în continuare “cu sfințenie” în școli, însă elevii din clasele terminale trebuie să meargă fizic la cursuri.

“Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune – pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face – ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale.

Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În prezent, în cazul scenariului roșu cauzat de pandemia de COVID-19, școala se închide și toți elevii fac cursuri online.

Sorin Câmpeanu: Am rămas singura țară din Europa în care elevii poartă mască la ora de sport

Ministrul Sorin Cîmpeanu s-a declarat deranjat de întârzierea cu care se pun de acord Ministerul Educației și Ministerul Sănătății cu privire la obligativitatea măștii la orele de Educație Fizică, în școli.

“Mă deranjează întârzierea cu care ajungem la o concluzie comună – Ministerul Educației și Ministerul Sănătății – cu privire la obligativitatea purtării măștii pe timpul orelor de Educație Fizică.

Distribuire articol