Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare. Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare! Decizii în dosarul intocmit pentru campania electorală din 2009

Sentința primită de Elena Udrea este de 6 ani de executat, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total. Se aplică vechiul Codul penal. „Condamnă pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare luare de mita. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru instigare luare de mita (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spalare de bani. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamna pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia fapta). Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare.

De asemenea, șeful CJ Tulcea – Victor Tarhon a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare EXECUTARE în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani – Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare

Elena Udrea și Ioana Băsescu și-au aflat sentințele de la Curtea de Apel București în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare. Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, a primit 5 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei din 2009. Decizia nu este definitivă.

După aproape patru ani de cercetare judecătorească, dosarul Ioanei Basescu și al Elenei Udrea privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu a ajuns la final.Dan Andronic, trimis în judecată în acest dosar, a fost achitat în dosarul Elenei Udrea.Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani.

lena Udrea a primit o sentință de 6 ani de închisoare, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total.

Condamnă pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare la luare de mită. Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pt instigare luare de mită (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spălare de bani. Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (altă faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (altă faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare!

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru trei fapte de corupție (o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani).

Dan Andronic a fost achitat!

Dan Andronic, trimis în judecată în acest dosar, a fost achitat în dosarul Elenei Udrea.

Victor Tarhon, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel București l-a condamnat, marți, pe fostul șef al CJ Tulcea, actual vicepreședinte, Victor Tarhon, la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecat alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009.

Gheorghe Nastasia, condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită

Și Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) a fost condamnat în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. A primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare!

Elena Udrea risca 12 ani de închisoare, a primit o condamnare de 8 ani!

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru trei fapte de corupție (o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani).

Sentința nu este definitivă!

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, apoi, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Ioana Băsescu riscă în acest moment pedeapsa maximă, respectiv 15 ani de închisoare, în dosarul alegerilor din 2009, în care este acuzată și Elena Udrea.

Potrivit datelor venite de la procurori, în timpul campaniei din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost administrate atât de Ioana Băsescu, cât și de Elena Udrea, astfel încât campania lui Traian Băsescu să fie susținută prin prisma acestor sume.

Cu alte cuvinte, beneficiarul ar fi fost Traian Băsescu. Însă fostul președinte nu apare în dosar.

Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Ce spune DNA

Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, arată DNA.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a reacționat miercuri, 27 ianuarie, pe pagina sa de Facebook legat de dosarul său penal în care este acuzată de mai multe fapte de corupție privind finanțarea campaniei electorale din 2009 și unde procurorii au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Distribuire articol