Dosar penal pentru un bărbat care a condus cu un permis cu suspiciuni de falsificare

La 06.03.2021, în jurul orei 22.15, în timp ce patrula de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata desfășura activități pe linie de poliție rutieră pe DC54, pe raza localității Călugăreni, comuna Adâncata, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 34 ani, din comuna Adâncata.  Cu ocazia controlului, șoferul a înmânat actul său de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului, polița RCA obligatorie valabilă precum și un permis de conducere emis de către autoritățile ucrainene. Procedându-se la verificarea acestuia din urmă, lucrătorilor de poliție li s-a creat suspiciunea faptului că nu prezintă suficiente elemente de siguranță, fiind posibil contrafăcut.

În continuare, conducătorul auto a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române privind evidența deținătorilor de permis de conducere, ocazie cu care s-a stabilit că nu este posesor de permis de conducere emis de către autoritățile române și drept urmare  nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din România.

Fiind întrebat cu privire la modalitatea prin care a dobândit permisul de conducere valabil pentru categoriile B și C emis de către autoritățile ucrainene și prezentat lucrătorilor de poliție, acesta a precizat faptul că a urmat cursurile unei școli de șoferi pe teritoriul Ucrainei susținând ulterior un examen teoretic și practic.

Ulterior, șoferul a fost condus la sediul SPR 8 Adâncata în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a condus autoturismul pe drumurile publice de pe raza localității Călugăreni, comuna Adâncata, judetul Suceava.

În baza unei ordonanțe emise de către organul de cercetare al poliției judiciare s-a dispus ridicarea permisului emis de către autoritățile ucrainene în vederea efectuării unei expertize pentru stabilirea veridicității acestuia de către specialiști și ulterior a dreptului de a conduce vehicul pe drumurile publice de către deținător.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.

 

Distribuire articol