Peste 2.000 de suceveni au fost vaccinați cu vaccin AstraZeneca din lotul supendat

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a anunțat că în județul nostru au fost vaccinați 2.099 de suceveni cu vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856, iar în prezent mai sunt 397 de doze neutilizate.

În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07 februarie. Începând cu data de 15 februarie,  judetul Suceava a receptionat cantitatea de 2.500 doze, dintre care 2.099 doze au fost utilizate în centrele de vaccinare dedicate AstraZeneca, iar 397 au rămas neutilizate și sunt în prezent carantinate și înlocuite cu doze din alte loturi disponibile”, a spus  medicul Dinu Sădean, director executiv în cadrul DSP Suceava.

Dintre acestea, 210 doze  au fost folosite la Centrul de vaccinare de la Casa de Cultură “Alexandru Arșinel” Dolhasca, 282 doze la Centrul de vaccinare de la Colegiul Național “Dragos Voda” Câmpulung Moldovenesc1.042 doze s-au folosit la centrul comunitar de vaccinare de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava347 de doze la centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială “Miron Costin” Suceava și 218 doze au fost folosite la Centrul de vaccinare din cadrul Parcului Zoo Rădăuți. Alte patru doze au fost pierdute.

Precizăm că la nivelul județului Suceava , la un număr de 2.099 vaccinări, reprezentând prima doză cu vaccinul antiCovid-19 AstraZeneca, a fost raportată o singură reacție adversă minoră – stare pasagera de lipotimie. Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia”, a completat directorul DSP Suceava, medicul Dinu Sădean.

Distribuire articol