Proteste în România. Oamenii au ieşit în stradă împotriva restricţiilor. Măştile, incinerate la Sibiu. La Botoşani, protestatarii au aprins fumigene

Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi aveau loc luni, în a doua parte a zilei, în Bucureşti şi în alte câteva oraşe.Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, luni seară, în Piața Mare din Sibiu. Unii au dat foc măștilor de protecție. Unul dintre protestatari a înjurat și a făcut gesturi obscene în direcția Primăriei. Acesta a fost îmbrâncit, moment în care au intervenit jandarmii. Tânărul recalcitrant i-a înjurat și pe aceștia și a fost băgat în duba jandarmeriei.

Oamenii au plecat din Piața Mare spre principalele bulevarde ale orașului, urmând traseul avut de fiecare dată la marile proteste.Majoritatea celor 200 de persoane nu poartă măști.

Ei strigă „Arafat judecat pentru cei legați de pat”, „Demisia” sau „Ieșiți din casă, e și țara voastră”.

La Botoşani, oamenii au cântat “Noi suntem români” şi au aprins fumigene.

În cursul după-amiezii, grupuri de oameni care numărau iniţial zeci de oameni au început să se formeze în Bucureşti, Constanţa sau Iaşi.

În Constanţa, protestatarii nu poartă măști de protecție și au afișe cu mesajul „Libertate, te iubim”.

La Alba Iulia, câteva zeci de persoane s-au adunat în zona Prefecturii și mărșăluiesc, având mesaje în care cer libertate.

În Piața Tricolorului din Bacău la fel s-au adunat câteva zeci de persoane care strigă „Libertate!”.

Proteste similare au loc la Ploiești, Brașov şi Cluj-Napoca. În mare parte, oamenii cer libertate pentru industria ospitalităţii, grav afectată de restricţiile asociate cu pandemia.

În București, protestatarii s-au adunat în Piața Universității. Un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi și târât până la dubă pentru că nu purta mască și pentru că a refuzat să se legitimeze.

Distribuire articol