ACTUALITATE

Flutur: Anul trecut, pe vremea aceasta, Suceava era, din păcate, judeţul dat foarte des ca exemplu de zonă în care a izbucnit pandemia

„Suntem în 30 martie 2021, iar anul trecut, pe vremea aceasta,  Suceava era, din păcate, judeţul dat foarte des ca exemplu de zonă în care a izbucnit pandemia” a  spus astăzi, în şedinţa ordinară a deliberativului, Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava.

Şeful executivului judeţean a remarcat că, la 1 an de la acele evenimente neplăcute, pentru mai mult de 7 zile la rând, judeţul Suceava se află pe ultimul loc la rata de infectare, cu puţin peste 1 la mia de locuitori, „ceea  însemnă că locuitorii judeţului Suceava au învăţat această lecţie dură”.

„În primul rând, trebuie să le mulţumim lor, chiar dacă atunci când este bine, nu prea mai vorbeşte nimeni de tine, pentru că o ştire de bine se vinde mai greu”, mulţumind mass media sucevene, care înspre deosebire de cele naţionale, a remarcat această revenire a judeţului Suceava în lupta cu noul coronavirus.

Totodată, Flutur a ţinut să puncteze mare lucru nu s-ar fi putut face, dacă nu existau „actorii principali”, respectiv aparatul de medici şi de asistenţi medicali din întregul judeţ, precum şi din Spitalul Judeţean Suceava, „care duce greul”.

„În continuare, cazurile grele şi foarte grele aici vin, pe linia întâi de front, la Suceava. Iar oamenii aceştia au aceste probleme zilnic. Ne-am uitat şi alte spitale din ţară, iar problemele trebuie rezolvate din mers. Şi, totuşi, Spitalul Judeţean Suceava nu a dus lipsă de fonduri, de dotări, de aceea, încă o dată, asigur conducerea acestuia de toată disponibilitatea de fonduri şi de buget pentru a face performanţă. Cu mulţumire pentru tot ceea ce întâmplă acolo, pentru că au apărut inclusiv noi realităţi, noi provocări, la care trebuie să răspundă altfel decât până acum. Avem nevoie în continuare de resursă umană, de medici şi de asistenţi, pentru a lupta în această zonă, iar aceasta este cea mai grea problemă” a subliniat  Flutur.