ACTUALITATE

Flutur: Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur anunță punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc iar un elicopter SMURD va deservi zona montană a județului Suceava și a județelor vecine.

 

,,Consiliul Județean Suceava va amenaja infrastructura pentru înființarea unui Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. Locația a fost aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.Elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare-salvare. Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale,, a arătat șeful administrației județene,Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea Punctului de Operare Aeromedicală va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări.

,,Consiliul Județean Suceava continuă și lucrările la heliportul de la Spitalul Judeţean Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava,, a conchis Flutur.