Cușnir, critici la adresa viceprimarului Harșovschi

De 13 ani, viceprimarul Harsovschi ne explică cum modernizează Suceava, începând cu fiecare scară de bloc. Unul dintre subiectele preferate de către viceprimarul lui Ion Lungu, este cel al parcărilor de reședința. De 4 ani îi minte pe Suceveni că nu a putut face parcări de reședința pentru că nu l-a lăsat PSD-ul, adevărul fiind acela că din cele 4.362 amplasamente care trebuiau inventariate, consilierii locali PSD s-au opus doar la 1.008 locații deoarece erau pe spațiul verde sau aveau copaci pe ele. Dacă ar fi vrut întradevăr să facă treaba, nu l-ar fi împiedicat nimeni pe viceprimarul Harsovschi să demareze amenajarea celor 3.354 locuri de parcare care nu agresau spațiul verde dintre blocuri.

Dar cum “minciuna are picioare scurte” și adevărul iese întotdeauna la iveală, am avut și confirmarea că Harsovschi este complet nepregătit și habar nu are câte locuri de parcare sunt în Suceava, câte mașini sunt în Suceava și de câte locuri de parcare mai avem nevoie în fiecare cartier.

În ședința de Consiliu Local din dată de 25.02.2021, viceprimarul a fost avertizat de către consilierul local PSD,Gabriel BUCEAC, asupra faptului că Suceava nu are un regulament al parcărilor de reședința. Cu această ocazie a fost întrebat “Câte locuri de parcare avem exact și câte mașini sunt în Suceava?”.

Suntem stupefiați de răspunsul pe care l-a dat, cel care de 13 ani este direct răspunzător de parcările de reședința și ar fi trebuit să viseze aceste cifre: ” Va aștept să stăm de vorba. Nu cred că trebuie să fim foarte scriptici, nu încap mașinile în municipiul Suceava. De aceea “trebuiește” soluții pentru transport alternativ pentru a stimula oamenii să meargă cu mijloace de transport în comun”.

Întrebat din nou “Ne puteți prezența public numărul de mașini și numărul de locuri de parcare din municipiul Suceava?”, răspunsul a fost la fel de halucinant pentru cineva care este plătit din bani publici de către Suceveni: “Numărul de parcări vi-l pot da, îl vom scoate din program și vom face o informare la ședința următoare.La numărul de mașini trebuie de văzut la înmatriculări și la serviciul taxe și impozite. Este destul de greu!”.

După 13 ani în care a încasat, din banii Sucevenilor, salariul de viceprimar, Lucian Harsovschi habar nu are câte mașini sunt în Suceava și implicit ce nevoie de locuri de parcare există în fiecare cartier. Cum poți dezvolta un oraș fără să cunoști nevoile esențiale ale acestuia?

Nu a reprezentat o surpiză faptul că, nici până la ședința de Consiliu Local din data de 25.03.2021, viceprimarul Harsovschi nu s-a documentat și nu a răspuns unor întrebări la care ar fi trebuit să le știe răspunsul și noaptea, dacă ar fi fost trezit din dulcele somn al unuia care este plătit din banii publici din taxele și impozitele Sucevenilor.

Domnule viceprimar, avem obligația să fim scriptici, avem obligația să fim organizați, avem obligația să știm nevoile Sucevenilor din fiecare cartier pentru a implementa cele mai eficiente soluții.  A trecut vremea minciunilor de pe rețelele de socializare, apucați-va de treaba pentru că sunteți plătit din banii Sucevenilor!

Mentalitatea viceprimarului Harsovschi este de tipul “atât s-a putut”, “suntem în Suceava și nu se poate mai mult”. Noi nu putem fi de acord cu această resemnare mioritică și considerăm că Suceava merită mult mai mult și că varianta corectă este “Totul pentru Suceava!”.

Suceava are nevoie de primenirea Administrației Locale.

Suceava are nevoie de oameni noi, cu mentalități aliniate vremurilor. Nu poate moderniza Suceava Lucian Harsovschi, care timp de 13 ani, la căldurică umbrei lui Ion Lungu, a girat împreună cu acesta stagnarea modernizării și progresului Sucevei.

Este momentul în care trebuie să spunem SUCEAVA TREZEȘTE-TE!

Dan Ioan Cușnir,

Președinte Organizația Municipală PSD Suceava

„Totul pentru Suceava!”

Distribuire articol