Autoutilitară oprită de polițiști pe DN 17A, din comuna Sucevița

Ieri, la  ora 21.15, conform desfășurătorului propriu privind acțiunea ordonată pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării și comercializării materialului lemnos, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara marca MAN ce era încărcate cu materiale lemnoase.

Conducătorul auto,  de 33 ani,  din comuna Marginea,  a prezentat pentru control documentele personale, documentele autoutilitarei, precum și avizul de însoțire în format electronic pentru cantitatea de 7,61 m.c. lemn rotund pentru construcții și lemn foc din specia molid.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, autoutilitara mai sus menționată a fost condusă la Atelierul de Împletituri din comuna Marginea, în vederea inventarierii materialului lemnos.

În urma inventarierii materialului lemnos de către personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, s-a stabilit faptul că în autoutilitara marca Man se afla cantitatea de 9,70 m.c lemn rotund pentru construcții și lemn foc specia molid, cu un plus de 2,09 m.c. față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire în format electronic.

Pentru acest motiv  șoferul  a fost sancționat contravențional, conform prevederilor art. 19 alin. (2), lit. c) din Legea nr. 171/2010 M, iar cantitatea de 2,09 m.c. lemn foc specia molid, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea. Pentru contravenția săvârșită, actul normativ nu prevede confiscarea mijlocului de transport.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional la OUG 195/2002, conform prevederilor art. 148 pct 6, întrucât lungimea materialului lemnos transportat depășea lungimea înscrisă în certificatul de înmatriculare a autoutilitarei.

 

Distribuire articol