Localnic din Bogdănești, condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra fratelui

Localnic din Bogdănești, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că și-a agresat fratele. Decizia nu este definitivă. Tribunalul Suceava a decis astăzi, trimiterea după gratii 5 ani a lui Victor Diaconu pentru violență în familia raportat la tentativă de omor.

Totodata. aceeași instanță aplică R pedeapsa complementară a interzicerii exercitării  unor drepturi intre care  dreptul de a fi ales în cadrul autorităţilor publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a acesteia.

Tribunalul aplica lui Victor Diaconu  pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în cadrul autorităţilor publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum pe durata executării pedepsei închisorii conform art. 65 al. 3 Cod penal.

Instanța  deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive respectiv de la data de 30.09.2020 şi până la zi. În temeiul art. 399 al.1 Cod de procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului.

Intruna din zilele lunii septembrie 2020, lucrătorii S.P.R. 1 Vadu Moldovei au fost sesizați prin SNUAU 112  că la intrarea în comuna Bogdănești este un biciclist este căzut.

Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului s-a stabilit ca  Diaconu Petru, de 44 ani și Diaconu Victor, de 53 ani, frați care locuiesc la aceeași adresă în comuna Bogdănești,  se aflau la domiciliu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, iar în urma unui conflict spontan și discuții în contradictoriu, Diaconu Victor l-a lovit pe Diaconu Petru.

Apoi Diaconu Petru a ieșit din curte cu bicicleta, dorind să meargă să-și anunțe niște rude despre cele întâmplate, însă din cauza ranilor si a consumului de alcool a căzut de pe bicicletă la circa 200 metri distanță de locuință.

La fața locului s-a prezentat un echipaj al ambulanței, care i-a acordat victimei primele îngrijiri medicale, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Din cauza stării persoanei vătămate și a urgenței transportării la Spitalul Municipal Fălticeni,nu s-a putut  întocmi formularul de evaluare a riscului, în vederea emiterii unui ordin de protecție provizoriu față de fratele său, Diaconu Victor.

În cauză a fost  întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ,,violență în familie”.

În urma materialului probator administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Diaconu Victor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la violenţă în familie şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 ore, inculpatul fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

 

Distribuire articol