Ofițerul de poliție Damian, rămâne sub control judiciar

Tribunalul Suceava a constatat astăzi, legalitatea  măsurii preventive a controlului judiciar luată prin ordonanţa  D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava şi ulterior prelungită pentru Gheorghe Damian, acuzat de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Instanța  menţine măsura controlului judiciar cu o serie de obligaţii.

Gheorghe Damian, ofițer în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, este acuzat  că a anunțat administratorii unei firme că a doua zi îi va verifica. Firma avertizată de polițist a mutat peste 80 de metri cubi de lemn pentru care nu avea acte de proveniență. A doua zi, după efectuarea unui control superficial, ofițerul a primit din partea administra­torului societății respective suma de 3.000 de lei. DNA Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, formulată de inculpat, prin apărător, ca neîntemeiată. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Distribuire articol