Oficial.România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Gheorghiță: Beneficiile depășesc cu foarte mult riscurile

România va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, pentru toate categoriile de vârstă, a anunțat joi coordonatorul campanie de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta a precizat că evenimentele trombotice sunt posibile în cazuri foarte rare iar beneficiile vaccinării depășesc cu foarte mult riscurile.

Valeriu Gheorghiţă: ,,Evenimentele trombotice sunt foarte rare. În urma ședinței de lucru care a avut loc joi s-a decis continuarea vaccinării pentru toate grupele de vârstă. Persoanele imunizate cu doza unu rapelul va fi făcut cu același vaccin. Cei care dezvoltă tromboze după prima doză, nu vor mai fi vaccinate la rapel. Vom elabora un material informtiv pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze”

Gheoghiță spune că renunțarea la vaccinare poate compromite atingerea imunității de grup.

„Renunțarea la vaccinare ne pot aduce în fața unor forme severe de îmbolnăvire și poate fi compromisă atingerea imunității de grup”, a mai declarat Gheorghiță.

Distribuire articol