Președintele Asociației Drepturilor Pacienților: „Evacuarea oamenilor la această oră nu este în regulă. Sunt pacienți cu risc”

Vasile Barbu, președintele Asociației Drepturilor Pacienților a spus vineri noapte,  că nu pot fi mutați pacienți abia operați, pentru că sunt expuși la infecții grave. Barbu mai spune că cei trimiși acasă, imediat după operație, nu pot beneficia de îngrijire de specialitate la domiciliu.

„Sunt revoltat, pentru că am primit mesaje de la familiile pacienților. Știm foarte bine cum s-a întâmplat, știm atitudinea managerului de la Foișor, care a încercat să le explice că sunt multe cazuri, iar la Spitalul Foișor sunt operații complicate. Răzbunarea lui Arafat pe acest spital este evidentă, pentru că managerul de la Foișor a încercat să le explice că cineva trebuie să se ocupe și de pacienții non-covid, dar care au probleme ortopedice. Evacuarea pacienților la această oră nu este în regulă. Sunt pacienți cu risc, un pacient proaspăt operat nu poate fi transferat. Abia acum au luat măsuri să fie primiți, pentru că nu sunt locuri, nu știm în ce condiții vor fi tratați. Acei oameni pot dezvolta tromboze. Oamenii nu știau nici de unde să-și cumpere medicamentele. Oamenii nu au îngrijire la domiciliu. Este o externare forțată. Lui Arafat i-a fost teamă de reacțiile celor din spitale. Mai suntem și alți manageri vizați. E spitalul care făcea cele mai complexe intervenții ortopedice”.

sursa:Foto digi24.ro

Distribuire articol