PANĂ de oxigen la spitalul Victor Babeș din Capitală – cel puțin 3 pacienți din TIR-ul de ATI AU MURIT

O nouă tragedie în România! Trei pacienți au murit în urma unui incident produs luni seară la Spitalu l„Victor Babeș” din București, anunță Realitatea PLUS. Pacienții se aflau în TIR-ul instalat sâmbătă, după evacuarea scandaloasă a pacienților de la spitalul Foișor.

Totul s-a întâmplat, în această după-amiază, în jurul orei 17.00, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş, acolo unde se aflau opt pacienţi bolnavi de COVID-19 şi care erau în stare gravă.În urma unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparţine Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ventilatoarele care îi ajuta pe pacienţi să trăiască s-au oprit.Drept urmare, cel puţin trei pacienţi au murit, în timp ce ceilalţi cinci au fost transferaţi la alte spitale din Bucureşti.La faţa locului s-au deplasat membri unei echipe tehnice, aceştia stabilind că presiunea oxigenului a fost mai mare decât limita permisă, motiv pentru care un sistem de siguranţă a blocat ventilatoarele.Ceilalţi cinci pacienţi care au supravieţuit au fost puşi imediat pe butelii de oxigen, iar ulterior au fost transferaţi astfel: unul în interiorul Spitalului Victor Babeş, unul la Spitalul Floreasca, unul la Spitalul Bagdasar Arseni şi unul la Spitalul ROL 2 Militar.

Tragedia s-a produs din cauza unei defecțiuni la TIR-ul de Terapie Intensivă din curtea spitalului

În total, în tir erau 8 pacienți. Dintre aceștia, unul a rămas la Victor Babeș, iar patru au fost transferați la alte spitale din Capitală.Au rămas fără oxigen din cauza creșterii prea mari a presiunii, potrivit primelor informații.

Reamintim că TIR-ul de ATI a fost instalat de doar câteva zile la spitalul „Victor Babeș”. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat sâmbătă, după evacuarea dramatică a spitalului Foișor, că a fost instalat TIR-ul de ATI, al treilea de la acest spital, potrivit declarațiilor sale.

„Terapia intensiva mobila din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti este deja ocupata la capacitatea ei maxima de 8 paturi. Se continua transferul treptat al pacientilor din unitatile de primiri urgenta din Bucuresti spre Spitalul Foisor. Deja au fost internati in spitalul Foisor pacienti pe 7 paturi ATI din cele 20 iar transferul din unutatile de primiri urgente va continua la interval de aproximativ 60-90 minute. In paralel, au sosit la Spitalul Foisor de la unitatile de primiri urgente si pacienti care au nevoie doar de oxigen pe sectie obisnuita. Transferul va continua si pentru pacientii oxigeno-dependenti catre cele 90 de paturi din Spitalul Foisor”, anunța Raed Arafat în seara zilei de sâmbătă, explicând transferurile de pacienți COVID-19 la spitalul Foișor.

Distribuire articol