Marți, 13 aprilie, pompierii militari suceveni au intervenit în 56 de situații de urgență

Marți, 13 aprilie, de Ziua Informării Preventive, pompierii militari suceveni au intervenit în cazul a 56 de situații de urgență. S-au înregistrat 13 incendii, 19 intervenții medicale SMURD, un accident rutier, 16 monitorizări și informări preventive și 7 alte misiuni specifice.

Din cele 13 intervenții pentru localizarea și lichidarea incendiilor, 9 au fost pe terenuri unde au ars deșeuri, vegetație uscată și litieră, cu o suprafață însumată de peste 28 de hectare. Misiunile s-au derulat în localitățile Șcheia (0,05 ha deșeuri și vegetație uscată), Vicovu de Sus (10 ha vegetație uscată), Mihăiești (3 ha vegetație uscată), Dolhasca (2 ha vegetație uscată), Stroiești (10 ha vegetație uscată), Horodnic de Sus (2 ha vegetație uscată), Probota (1 ha litieră și vegetație uscată), Șcheia (0,1 ha vegetație uscată) și Vornicenii Mici (0,25 ha vegetație uscată).

Alte patru incendii au fost lichidate în localitățile Brăiești (a fost afectat un motostivuitor de la o societate comercială de prelucrare a lemnului), Fântâna Mare (a ars anvelopa unui autotren încărcat cu material lemnos), Bunești (a ars capul tractor al unui autotren) și Volovăț (a ars o gospodărie).

 

Incendiu în comuna Volovăț

14.04.2021, ora anunțării la 112 – 0:21

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Volovăț, au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Volovăț.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul unei construcții corp comun (pe astereală din lemn, acoperit cu draniță), compusă din casă de locuit și anexe gospodărești, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:45.

Au ars: acoperișul construcției corp comun pe o suprafață însumată de aproximativ 300 mp, o șură din lemn pe 80 mp și mai multe bunuri materiale. S-au degradat pereții portanți ai casei (pe 80 mp), ai unei magazii (pe 70 mp) și ai unui adăpost de animale (pe 70 mp). De asemenea, flăcările au afectat izolația exterioară a unui perete de la o hală de reparații auto, aflată în vecinătate, patru ferestre (cu tâmplărie din PVC) și gardul despărțitor (din tablă) dintre cele două proprietăți. În incendiu au pierit 29 de păsări de curte (găini).

Incendiul a izbucnit din podul casei de locuit, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul construcțiilor al căror acoperiș a fost afectat de foc și hala de reparații auto, cu bunurile aferente.

 

Distribuire articol