Ţigări de contrabandă de circa un milion de lei confiscate de poliţiştii de frontieră din Siret

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ un milion de lei şi au indisponibilizat un microbuz cu care erau transportate, în localitatea suceveană Costişa, a informat, miercuri, ITPF Sighetu Marmaţiei.

Sursa citată precizează că, în microbuzul înmatriculat în Marea Britanie, poliţiştii au descoperit 80.960 pachete cu ţigări, în valoare de 947.232 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În timpul acţiunii desfăşurate de lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, marţi, s-a observat, la aproximativ 3 kilometri faţă de linia de frontieră, un microbuz care se deplasa dinspre frontiera de sta spre localitatea Costişa.

Poliţiştii au acţionat pentru interceptarea şi oprirea autovehiculului în cauză, iar în urma unor activităţi specifice, maşina a fost descoperită abandonată, în curtea unui imobil din localitatea Costişa, în interiorul acesteia observându-se mai multe colete cu ţigări.

Microbuzul şi ţigările au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 80.960 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă Duty Free şi Belarus.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Distribuire articol