DIVERTISMENT

Zona Rarău– Pietrele Doamnei –Giumalău, al patrulea punct energetic al planetei.Locul cel mai potrivit pentru atingerea unor înalte stări de conştiinţă

Poveştile din popor au sugerat întotdeauna că există unele locuri aşa numite “sacre”, în perimetru cărora se întâmplă fel de fel de lucruri neobişnuite. Un asemenea loc este și zona Rarău– Pietrele Doamnei –Giumalău în care activează un uriaş vortex prin care se fac infuzii vibraţionale, unii iniţiaţi considerând că este locul cel mai potrivit pentru atingerea unor înalte stări de conştiinţă. Dincolo de ezoterimsul relatărilor numeroşilor turişti spirituali care frecventează zona, tehnicienii susţin că un efect important asupra organismului uman l-ar putea avea chiar compoziţia şisturilor cristalne (cloritice, sericitice, cuarţite, porfiroide, calcare cristaline şi gnaisuri oculare).
Zona Rarău este al patrulea punct principal energetic al Planetei şi primul din zona ţării noastre.
Pe scurt despre Puncte energetice (chakre)
În întreaga lume sunt 15 puncte energetice  majore care sunt dispuse sub formă unei spirale al cărei capăt se află în România. În țara noastră sunt  șapte astfel de puncte având un corespondent în istoria veche a acestor locuri. De altfel, România este cunoscută că fiind zona cu cele mai multe puncte energetice de pe Glob.
Chakra a 4-a a României – Anahata – (chakra inimii) se află în Munții Rarau. Zona Rarău este al patrulea punct principal şi primul din zona ţării noastre. Este şi locul de unde se face o „infuzie” vibraţională, astfel că Rarăul poate fi considerat că fiind locul unde se pot atinge cele mai înalte stări de conştiinţă. Deasupra zonei Rarăului se află un alt vortex (tunel multidimensional) prin care se fac infuzii vibraţionale.
Acest vortex este conectat la astrul solar, activitatea subtilă din acest loc fiind coordonată de entităţi energetice solare. Structura Rarău – Giumalău este constituită din roci cristaline. Şisturile cristaline sunt compuse din şisturi cloritice, sericitice, cuarţite, porfiroide, călcare cristaline şi gnaisuri oculare. Structurile cristaline sunt suportul ideal pentru susţinerea unor vortexuri locale.
Prin centrul Rarău se pot accesa mult mai uşor energiile celeste, în special energiile solare, lunare şi planetare (ale planetelor din sistemul nostru solar). Acestea au un rol important atât în ceea ce priveşte dinamică conştientului cât şi în dinamică supraconştientului şi subconştientului.
Zona  Rarău–Pietrele Doamnei –Giumalău are acțiuni benefice asupra organismului uman. Printre acestea se numără acţiuni de purificare – este o zonă care ajută la purificarea pe toate planurile. Se va simţi chiar din primele momente cum corpurile fizic, eteric, emoţional, şi mental, prezintă o puternică detensionare pe fundal. Este un loc execelent pentru eliberarea de energii emoţionale negative, precum şi pentru schimbarea tiparelor mentale rigide. Cei care cer ajutor în acest sens, îl pot primi de la fiinţele energetice care vizitează acest loc (într-un număr mult mai mare decât în alte centre).
De asemenea, că urmare a acţiunii vortexului solar, este unul dintre zonele cu cele mai puternice vibraţîi de pe pământ (nu doar din România). Aici se pot încărca „bateriile” atât cu energii solare, lunare şi elementale, cât şi cu energii celeste, din alte spaţii dimensionale (graţie vortexului). De asemenea, subelementul „foc celest” este foarte abundent în această zonă. Prin intermediul acestui subelement pot accesa energii ale constelaţiilor zodiacale, ale altor stele (Sirius, Vega, Pleiade…).
Graţie prezenţei vibraţiilor foarte înalte, sunt facilitate comuncările telepatice cu entităţi înalt vibraţionale. Cei aflăţi în zonă pot cere ghizi spirituali pentru propria lor evoluţie spirituală. Entităţile energetice solare îi vor depista foarte rapid pe cei care sunt sinceri în demersul lor, şi vor răspunde cererii. Entităţile energetice solare sunt cei mai buni ghizi cu putinţă; sunt fiinţele cele mai evoluate din sistemul nostru solar.
Potrivit inițiaților zona facilitează conexiuni – îndeosebi cu energiile planetare ale sistemului nostru solar. Este vorba de contacte telepatice, şi chiar energetice, între oameni şi alte fiinţe.
Bolile care sunt generate de dezechilibrul centrului energetic 4 – Anahata – își pot găși ameliorarea sau însănătoșirea parțială sau completă în această zona. Bolile ce își au originea aici sunt cele cardiace și pulmonare și sunt provocate de dureri emoționale, de nevoia nostra de a ști de ce lucrurile s-au întâmplat în felul în care s-au întâmplat și din incapacitatea de a elibera dorința de judecată umană auto-determinată.
Chakrele României sunt puncte energetice foarte importante. Încă din 1986 – când au început a fi activate, și până în 2011 – când activarea a atins punctul optim, aceste zone au reprezentat adevărate canale de energie curativă pentru persoanele care conștientizează beneficiile unor astfel de „tratamente”. Din 2012 ne putem bucură pe deplin de forță maximă a canalelor energetice principale ale țării noastre, care vehiculează cantități uriașe de energie și lumina universală din cele mai înalte structuri și ierarhii de lumina, până în adâncurile și centrul „ființei” Planetă Pământ.
Altfel, prin conexiuna chakrei Anahata proprie cu centrul energetic 4 al Pământului, prin elevare spirituală, prin ridicarea nivelului vibrațional – frecvența de vibrație al propriei ființe până la nivelul de vibrație al energiei acestor informații, putem avea acces din ce în ce mai larg la mentalul colectiv al acestui popor. Cele mai prețioase informații ale acestui neam au fost protejate în felul acesta, astfel încât nu doar marii inițiați și și oamenii care aleg în mod volițional elevarea spirituală, să aibă acces la ele.
Dincolo de legende şi relatări ezoterice, „Pietrele Doamnei” sunt cât se poate de reale, înalte de 70 de metri şi situate la altitudinea de 1634 de metri, în Munţîi Rarău. Vârful cel mai înalt atinge altitudinea de 1.651 de metri. Este o rezervație naturală mixtă de 933 hectare şi este, în acelaşi timp, Sit Natură 2000. Zona este importantă datorită bogăţiei vegetaţiei endemice. Primele cercetări geologice au fost întreprinse de geologii austrieci C. M. Paul (1876), V. Uhilg (1903), V. Volz (1903) și de cercetătorii români Th. Kräuter (1929), M. Ilie (1957), I. Turculeț (1963), Gr. Popescu și D. Patrulius (1964). Ei au descoperit că zona este formată din călcare cu încrustaţii de corali, amoniţi, alge marine şi alte elemente ce formau recife acum mai bine de 140 de milioane de ani. Dintre acestea, se disting fosilele din genurile Requenia și Matheronia. În cretacic, teritoriul era acoperit de ape marine. Odată cu mişcările tectonice, apă s-a retras, iar recifele au fost ridicate la suprafaţă.