5000 de morți COVID-10 neraportati

25% dintre decesele COVID înregistrate de Institutul Național de Statistică în 2020 nu au fost incluse și în raportările Grupului de Comunicare Strategică către public, a informat astăzi ministrul Sănătății într-o conferință de presă, la trei zile după ce Libertatea a dezvăluit acest lucru.

Ministrul Ioana Mihăilă a prezentat astăzi rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor COVID. Ministrul a afirmat că datele relevante privind decesele COVID din România sunt cele din certificatele constatatoare ale deceselor.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în 2020, numărul total se ridică la aproximativ 21.000 de oameni. Tot în 2020, numărul oficial privind decesele de COVID transmis populației a fost de 16.120, număr înregistrat pe platforma Corona.Forms, mai scrie Libertatea.

„Comunicările zilnice care au fost transmise populației sunt cele din Corona.Forms. Comunicările care ne-au fost transmise de către Comisia de Analiză sunt din alte baze de date, care nu pot fi comunicate zilnic”, a declarat ministrul sănătății Ioana Mihăilă.

Distribuire articol