Procurorul Sorin Iasinovschi a instrumentat dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei

Poliţiştii şi procurorii de la Secţia Specială (SIIJ) care instrumentează dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei au constatat că există o diferenţă mare între numărul buletinelor de vot existente fizic şi numărul total al voturilor exprimate, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

În consecinţă, în prezent, autorităţile cercetează care este cauza lipsei buletinelor de vot.

Conform surselor citate, în urma renumărării buletinelor existente s-au constatat diferenţe faţă de rezultatul final al alegerilor, diferenţe în favoarea lui Daniel Tudorache.

Mai merită precizat că, potrivit surselor G4Media.ro, procurorul de caz Sorin Iasinovschi intenţionează să se pensioneze.

Sacii cu buletine de vot de la alegerile pentru primăria Sectorului 1, alegeri care, reamintim, au fost marcate de un uriaş scandal, iniţial Clotilde Armand reclamând posibile fraude după care Dan Tudorache a făcut acelaşi lucru, au fost depozitaţi iniţial într-o cameră izolată de la Tribunalul Bucureşti, în subsolul clădirii, până să le preia Poliţia.

Ulterior, poliţia a preluat sacii şi i-a transportat într-o locaţie din centrul capitalei, unde a avut loc renumărarea. Joi, sacii cu buletine de vot vor fi aduşi înapoi la Tribunalul Bucureşti şi este de aşteptat un comunicat oficial de la Ministerul Public.

Renumărarea buletinelor de vot s-a făcut de către poliţişti împărţiţi în echipe, iar procurorii de la Secţia Specială s-au ocupat de bilanţul numărătorii efective.

 

Distribuire articol