Tataru, primele declaratii despre raportarea deceselor cauzate de COVID-19! “Nu poate fi vorba despre morti ascunsi de Guvern”

Fostul minitru al Sanatatii, Nelu Tataru, a facut primele declaratii cu privire la raportarea deceselor provocate de COVID-19.

Tătaru a lansat cateva comentarii in privinta acestui subiect. Acesta a explicat ca respectiva diferenta de 500 de cazuri de decese a fost cauzata de faptul ca raportarile se realizeaza dupa informatiile din doua platforme, iar una dintre ele se actualizeaza mai anevoios.

“Nu poate fi vorba de morţi ascunşi de Guvern. După cum ştim, pe tot parcursul anului trecut, s-au făcut raportări pe diferite platforme, ajungând prin luna octombrie, cred, să fie acea raportare CoronaForms, cu Cod Numeric Personal. De aceea, avem şi evaluarea sau reevaluarea deceselor începând cu octombrie, în condiţiile în care DSP intervenea pe raportările fiecărui spital, făcând anchetă pe fiecare deces în parte şi de acolo s-a văzut care a fost deces din cauza Covid sau care a fost deces din altă cauză, dar care avea şi infecţie cu SARS-CoV-2″, a afirmat Nelu Tataru, fostul ministru al Sanatatii, potrivit romaniatv.net

In cursul zilei de joi, 13 mai 2021, actualul Ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, a prezentat in cadrul unei conferinte de presa, rezultatele verificarilor in ceea ce priveste raportarea deceselor cauzate de COVID-19 si a precizat faptul ca exista o diferenta de pana la 500 de cazuri intre raportarile facute de u.n spital pe diferite platforme, dand vina pe anumite confuzii ale celor care raporteaza, sau pe unele intarzieri in raportarea deceselor, sau chiar din cauza neraportarii catre DSP a unor spitale.

Distribuire articol