Localnic din Gălănești, beat MANGĂ a intrat cu mașina într-un copac. Recalcitrant și violent a fost încătușat de polițiști

Ieri, la  ora 13 :52, lucrătorii patrulei din cadrul SPR 4 Gălănești au fost sesizați prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de către numitul  Coman Vasile cu privire la următoarele aspecte ”șofer băut la volan, numere roșii – Mercedes verde a intrat în copac”.

Cu ocazia deplasării la locul indicat de apelant, respectiv pe DN 2 H din comuna Gălănești, în apropierea căii ferate, a fost identificat un autoturism marca Mercedes C Class, intrat în șanțul de pe marginea drumului, avariat. În autoturismul în cauză nu se afla nici o persoană și nici în zona din proximitate.

La scurt timp la fața locului a ajuns apelantul Coman Vasile, care a precizat faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală pe raza comunei Vicovu de Jos, a observat ieșind în fața lui fără să se asigure, să încetinească, de pe o uliță, autoturismul în cauză, marca Mercedes. Întrucât a observat că autoturismul circula haotic, în zig zag, fiind un real pericol, l-a claxonat pentru a-l avertiza.

Conducătorul autoturismului marca Mercedes a oprit pe partea dreaptă, a coborât din auto și a început să facă gesturi amenințătoare, fiind în mod evident beat, motiv pentru care apelantul a plecat de la fața locului, pentru a evita un conflict.

În oglinda retrovizoare a observat că autoturismul marca Mercedes a pornit în spatele lui, iar la un moment dat, pe raza comunei Gălănești a pierdut controlul asupra direcției de mers, a  părăsit partea carosabilă lovind un pom și s-a oprit în șanțul de pe marginea drumului. Apelantul a mai precizat faptul că imediat după tamponare, conducătorul auto a coborât de la volan, fiind în stare vădită de ebrietate și a plecat de la fața locului.

La locul evenimentului a sosit o persoană de sex masculin, ce părea a se afla în stare de ebrietate,  ca fiind conducătorul autoturismului marca Mercedes implicat în tamponare.

Bărbatul a fost legitimat de lucrătorii de poliție în persoana lui  Șorodoc Dumitru Costică, de 41 ani, domiciliat în comuna Gălănești. Acesta a precizat faptul că el a condus autoturismul marca Mercedes și acesta îi aparține, totodată manifestând un comportament necorespunzător la adresa lucrătorilor de poliție, proferând jigniri și injurii. Întrucât susnumitul emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți unde a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Pe timpul deplasării cât și la sediul Poliței Municipiului Rădăuți, Șorodoc Dumitru Costică s-a manifestat agresiv față de polițiști, amenințându-i și proferând injurii la adresa acestora. De asemenea a început să se manifeste violent și fizic, fiind necesară încătușarea acestuia.

În continuare persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, cercetările fiind în desfășurare. La Spitalul Municipal Rădăuți, întrucât Șorodoc Dumitru Costică se manifesta violent, s-a solicitat sprijinul lucrătorilor B.O.P. și de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Rădăuți. La Spital,  Șorodoc Costică a continuat să se manifeste agresiv fizic, deși era încătușat a încercat în mod repetat să părăsească incinta, iar la un moment dat, în timp ce încerca din nou să plece l-a împins pe unul dintre agenții din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

La 15.05.2021, în urma probatoriul administrat în cauză, prin ordonanța procurorului din data de 15.05.2021 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și continuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul comiterii infracțiunilor de  ”ultraj” . De asemenea, s-a dispus reținerea numitului Șorodoc Dumitru – Costică pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Astazi, l Șorodoc Dumitru Costică urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru dispunerea de măsuri preventive.

 

Distribuire articol