JUSTIȚIE

Foto/VIDEO/Poliţistii de la Rutieră Botoşani cereau Şpagă între 100 și 400 de lei ca să-i ierte pe şoferi. Din cei 25 de angajati, 16 au fost saltati de DNA

Poliţiştii de la Rutieră din Botoşani au intrat în vizorul DNA dupa ce la urechile procurorilor anticoruptie au ajuns informatii ca cereau spaga ca sa ii ierte pe soferi. Sumele cerute erau intre 100 si 400 de lei, destul de mici in comparatie cu MEGADOSARUL ,,Spaga la Permise ,, de la Serviciul de Inmatriculari si Permise Auto de la Suceava unde procurorii au descoperit sume uriase.

Mai multe percheziţii au avut loc acasă la poliţişti, dar şi la Serviciul Rutier.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=b7aDfy5KFLQ[/embedyt]

Comisar citat dintr-o misiune internaţională 

Printre cei invitați la audieri s-a aflat și comisarul Eduard Iacob, aflat într-o misiune internațională a Uniunii Europene pentru teritoriile palestiniene (EUPOL COPPS). Citat de procurorii DNA în urmă cu câteva zile, el a revenit în țară, iar în cursul zilei de astăzi urma să se prezinte la sediul DNA Suceava pentru a da și el o serie de declarații.

De asemenea, pe lângă acuzațiile de luare și dare de mită, în dosar mai apar favorizarea infractorului, falsificarea unor înscrisuri şi abuz în serviciu.

Pe lângă sume de bani, anchetatorii au ridicat în timpul percheziţiilor şi hard disck-urile de la două aparate de radar, dar și înscrisuri de la etiloteste. Se presupune că agenţii iertau unii șoferi băuți (fie nu-i testau), şi nu-i amendau pe cei care erau prinși depăşind viteza legală.

Unul dintre cei percheziționați a fost agentul șef adjunct Ovidiu Pușcașu, din cadrul Serviciului Rutier. În timpul cercetărilor, unii dintre polițiști a solicitat să fie asistat și de un avocat ales. Din acest motiv, la Serviciul Rutier a fost prezent și avocatul Eduard Luca, din cadrul Baroului Botoșani.

„În calitate de apărător ales, am participat alături de clientul meu la efectuarea acestei percheziții, la sediul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Botoșani, iar în cele ce urmează vom participa la audierea în calitate de suspect a clientului meu la DNA Suceava”, a declarat avocatul Eduard Luca. Potrivit acestuia, cercetările vizează presupuse fapte de luare și dare de mită, în formă continuată.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kl4i-uhKs7I[/embedyt]

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada iunie – noiembrie 2020.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Cy33lcMsBpQ[/embedyt]

În cursul zilei de 2 iunie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 20 locaţii situate pe raza judeţului Botoşani, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=eVP80SgYcgs[/embedyt]