DIICOT.6 persoane retinute pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 6 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu jumătatea lunii ianuarie 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, urmărind obținerea de foloase materiale din practicarea prostituției, pe raza județului Suceava, de către mai multe persoane vătămate.
În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate și ridicate 3 autoturisme, 10 telefoane mobile, cartele SIM, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.
În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
La activități au participat polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, luptătorii Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Suceava și Maramureș precum și jandarmi din cadrul IJJ Suceava și Bacău.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuire articol