Mandachi primește daune de la stat, după ce l-a dat în judecată că nu a rezolvat problema animalelor chinuite

Premieră pentru justiția din România. Ștefan Mandachi a câștigat procesul intentat statului român pentru că nu a rezolvat nici până acum problema animalelor care sunt chinuite, maltratate și condamnate la moarte. Potrivit deciziei judecătorului, antreprenorul sucevean va primi daune morale în valoare de 100 de lei pentru nerezolvarea acestor situații dramatice.

Stefan Mandachi a informat pe pagina sa de Facebook cum a început acest proces și decizia care s-a luat. Potrivit acestuia, daunele primite, deși reprezintă o valoare infimă, au un simbol uriaș.

,,De-a lungul anilor, am câștigat prin muncă milioane de euro, am contribuit cu alte (și mai multe multe) milioane la bugetul de stat, dar rar mi-a fost dat să trăiesc o astfel de bucurie la ”câștigarea” sumei de 21 EURO (100 lei) .

„Anul trecut am dat Statul român în judecată pentru ororile la care sunt martor în mod constant, peste tot în țară: sute de animale chinuite, câini maltratați, aruncați de pe bloc, petarde înfipte în urechile animalelor, pui zvârliți în râpe, văgăuni și iazuri, condamnați la foame, frig, moarte.

În urma probatoriului administrat în fața instanței, în care am descris scenele de Evul mediu la care sunt obligat să asist atunci când găsesc animale schingiuite sau abandonate, judecătoarea a hotărât că am dreptate: statul îmi datorează DAUNE MORALE în valoare de 100 lei întrucât trebuia (și putea) să rezolve demult problema și l-a durut în pix. Suma este infimă, dar simbolul este gigantic. (Felicitări avocat Daniel Zoita).

Au fost interogați sub jurământ mai mulți martori, care au confirmat cu mâna pe Biblie, cum procedez eu de ani încoace: culeg suflete neprihănite de pe străzi, primesc acasă de la oameni animale flămânde, însetate, bătute și hăituite, care nu ar trebui să se nască dacă primăriile de prin comune și-ar face datoria și dacă infractorii agresivi fără creier, care abandonează și agresează animale ar fi băgați la zdup de către poliție (constituie caz penal orice chinuire a animalelor).

Hotărârea instanței (în primă instanță) mă motivează enorm!!! În primul rând, Justiția îmi redă încrederea în societatea în care trăiesc. Am încredere nu doar în lupta mea pentru protecția animalelor ci și în alte potențiale lupte cu alte abuzuri ale statului prin organele sale. N-o să rabd niciodată ca un prost, o să-mi exercit cu vehemență drepturile.

Fraților, o astfel de hotărâre constituie precedent judiciar. Începând de astăzi, puteți să vă adresați instanțelor și să invocați hotărârea 837/2021. Cereți daune morale, este dreptul vostru! Drepturile voastre sunt scrise în Constituție, nu vă mai temeți, că nu vă mănâncă bau-bau! În fața unei instanțe de judecată, Statul este tot un subiect de drept, n-are o statură mai mare.

Trăim în Europa secolului 21, nu în Evul Mediu. Exercitați-vă drepturile, de aia le aveți! Nu trăim în Belarus, trăim într-o democrație. Cum ar fi să fie despăgubiți 1.000.000 cetățeni cu 100 lei? Întrebarea mai bună e ”cum ar fi să și răspundă cineva pentru asta? Că doar despăgubirile tot din buzunarul nostru sunt și atâta vreme cât nimeni nu-i tras la răspundere… Suta de lei cu care am fost despăgubit tot eu am plătit-o parțial.

Câteva precizări legate de activitatea mea de ”activist” pentru drepturile animalelor:
De mic copil am crescut printre câini, care mi-au adus doar bucurie și hrană sufletească (Tărzănică, Bobi, Sam, Gyury, Molda, Fetița, Jhonny, Praxin, Zorro, Baiazid etc).

În 1999 (pe când aveam 13 ani) mi-a fost publicată o scrisoare și un desen în revista ”Câinele meu”. Pe atunci erau și mai mulți câini fără stăpân.

La 15 ani câinele Zorro a câștigat titlul de cel mai frumos Ciobănesc românesc carpatin de Bucovina, rasă pe care am susținut-o dintotdeauna.”, a transmis omul de afaceri Mandachi. El a transmis că hotărârea judecătorească, dată în primă instanță, îl motivează și îi dă încredere.

Mandachi îndeamnă pe oricine să se adreseze instanțelor în astfel de situații și să invoce ca precedent judiciar hotărârea 837/2021. Ștefan Mandachi este un susținător al drepturilor animalelor. În ultimii ani, el s-a implicat în numeroase acțiuni de protecție a drepturilor animalelor, în acțiuni de salvare a lor, de sterilizare, a inițiat campanii pentru cai, câini și urși. „Știu că sunt mulți indivizi care mă ceartă că animalele sunt mai puțin importante decât oamenii, de ce mă agit? Însă mă întreb pe bună dreptate: ce om care urăște animalele ar putea iubi cu adevărat oamenii?”, a încheiat Ștefan Mandachi.

 

 

 

 

Distribuire articol