Percheziţii DNA la Primăria Iaşi

 Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la primăria Iași pentru percheziții, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de corupţie săvârşite în anul 2019.

Sunt vizate schimburi de terenuri care au presupus mărirea ulterioară a suprafeţei Cimitirului Eternitate.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat că nu are nicio calitate în dosarul instrumentat de DNA și că percheziţiile au vizat birourile angajaţilor de la Serviciul Patrimoniu şi de la Serviciul Cadastru.

Precizări privind verificările făcute de DNA

În cursul zilei de astăzi, 10 iunie 2021, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează o serie de cercetări într-o cauză penală care presupun și o serie de verificări la sediul Primăriei Municipiului Iași.

Procurorii au solicitat și au primit de la angajații Primăriei Municipiului Iași o serie de documente suport care au stat la baza mai multor Hotărâri de Consiliu Local adoptate în perioada 2005 – 2019. Verificarea vizează modalitatea de realizare a unui schimb de terenuri votat de Consiliul Local în vedere extinderii Cimitirului Eternitatea și este făcută în urma unei reclamații.

Subliniem faptul că această cercetare nu vizează activitatea primarului Mihai Chirica, ci a instituțiilor Primăriei Municipiului Iași și Consiliului Local al Municipiului Iași, precum și a unor societăți comerciale și persoane private.

„Nu avem detalii suplimentare despre documentele solicitate și scopul verificării, însă noi, Primăria Municipiului Iași, suntem deschiși să colaborăm cu instituțiile abilitate pentru aflarea cât mai rapidă a adevărului. Suntem la serviciu, toți angajații Primăriei își fac treaba conform fișei postului, activitatea administrativă continuă. Am încredere că justiția va face lumină, astfel încât imaginea și activitatea municipalității și a mea, ca primar, să nu aibă de suferit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași


O echipă de procurori de la Direcția Națională Anticorupție Bucureşti efectuează cercetări la sediul Primăriei Iaşi într-un dosar de corupție. Nu se cunosc detaliile anchetei, însă potrivit site-ului DNA, acțiunea vizează și percheziții domiciliare în mai multe locuri din județul Iași. Infracțiunile ar fi fost săvârșite în anul 2019.

COMUNICAT DE PRESĂ DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în cursul anului 2019.

În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Distribuire articol