Cererea de eliberare condiționată a lui Dragnea va fi rejudecată. Procesul mutat la Giurgiu

Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat luni, decizia Tribunalului Bucureşti din 27 mai prin care a fost respinsă cererea lui Dragnea de eliberare condiţionată din închisoare, iar procesul a fost mutat la Tribunalul Giurgiu.

Pe 27 mai, Tribunalul Bucureşti a respins cererea în care fostul lider PSD solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în anul 2019.

Înainte de decizia tribunalului, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea, de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară, a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. Acesta argumenta cererea susținând că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali deoarece o parte dintre ei au protestat față de modificarea legilor justiției de către PSD.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul se va muta la Giurgiu.

„Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. În baza art.74 alin.2 Cod proc.penală dispune strămutarea judecării contestaţiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae şi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.1025 pronunţată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu. În baza art.74 alin.5 Cod proc.penală desfiinţează decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr.7901/302/2021. În temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penală înştiinţează Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare. Fără cale de atac”, se arată în hotărârea CAB.

Liviu Dragnea se află în Penitenciarul Rahova de pe data de 27 mai 2019, atunci când a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare.