Gater din Mănăstirea Humorului, făcut scrum în urma unui incendiu

Gater din Mănăstirea Humorului, făcut scrum în urma unui incendiu. Ieri, orele 15,25, lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către numita Moldovan Pavel, din sat./ com. Mănăstirea Humorului, jud. Suceava,  cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la o hală lângă locuință.

La 14.06.2021, în jurul orele 15.25 la locuința lui Moldovan Pavel de 66 ani din sat/com. Mănăstirea Humorului, a izbucnit un incendiu. La locuința în cauză  se afla persoana vătămată care a relatat faptul că în cursul zilei, în jurul orelor 13:00, a avut lucrări de recondiționare la o hală ce îi aparține, în care deține un aparat tip banzic complex. Lucrările au fost efectuate de către o firmă din orașul Gura Humorului despre care nu deține mai multe informații. Lucrătorii firmei ar fi efectuat lucrările cu aparate de tip flex și aparate de sudură. Ulterior în jurul orelor 15:00, soția persoanei vătămate, Moldovan Marianka a observat faptul că de la hala sus menționată a izbucnit un incendiu.

La fața locului au intervenit 3 autospeciale de pompieri din cadrul I.S.U. Gura Humorului, care au lichidat incendiul, stabilind-se ca și sursă probabilă de aprindere ”scânteie de la aparatul de sudură ”

În urma incendiului au fost distruse: acoperișul halei în totalitate precum și aparatul banzic cu toate accesoriile, cauzând un prejudiciu declarative de aproximativ 150.000 lei. Incendiul nu s-a propagat la anexe sau la locuința acestuia.

Nu au existat victime omenești sau alte pagube.

Proprietarii nu  deţin poliţă de asigurare asupra construcțiilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”distrugere din culpă”, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Mănăstirea Humorului. 

stire initiala

Ieri după-amiază, un incendiu a ars un gater din comuna Mănăstirea Humorului. La fața locului, au intervenit pompierii din Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mănăstirea Humorului și au fost prezente 3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardea hala unui gater, construită din lemn și tablă, cu pericol de propagare la o casă de locuit și la construcții anexe învecinate.

Au ars: hala gater pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, circa 7 metri cubi lemn de foc, peretele unei construcții alăturate pe aproximativ 20 de metri pătrați și o magazie din lemn pe 30 de metri pătrați. S-au degradat utilaje de prelucrare a lemnului și instalația electrică.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, care prezenta arsuri minore la nivelul capului. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Incendiul a fost lichidat la ora 16:55, iar pompierii au salvat restul clădirilor operatorului economic, casa de locuit și anexele gospodărești din apropiere, cu bunurile aferente. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite de la un aparat de sudură.

Distribuire articol