Temperaturi de 30 de grade în Suceava. Un val de aer fierbinte din Africa lovește România

După ploi torențiale, furtuni și vijelii, urmează câteva zile de caniculă.

Un val de aer fierbinte, din Africa, ajunge astăzi în România. Acesta aduce cu el praf saharian, dar și temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră. In Suceava vor fi astazi temperaturi de 30 de grade iar mâine de 31 de grade.

Canicula va pune stăpânire, treptat, pe toată țara și va veni și cu un disconfort termic accentuat din cauza umezelii mari din aer. Din păcate însă, nu scăpăm nici de furtuni.

Medicii spune că schimbările bruște de temperatură sunt extrem de periculoase pentru organism. Și anumite medicament influențează modul în care resimțim disconfortul termic, atrag atenția medicii.

Umiditatea mare face aerul insuportabil. Practic, la o temperatură de 30 de grade în termometre și umiditate de 60%, temperatura resimțită va fi de 40 de grade.

”Indicele de disconfort termic va fi foarte ridicat”

,,Sunt așteptate temperaturi în creștere de la o zi la alta. Mâine vorbim de o extindere a ariei în care să avem temperaturi maxime mai mari de 35, 36 posibil 37 de grade Celsius și ITU peste 80 de unități, adică vorbim de Banat, Crișana de Sud, vestul Olteniei.

Miercuri și joi și chiar și vineri vorbim de temperaturi chiar mai mari posibil 38 la nivel local chiar 39 de grade Celsius și cu siguranță indicele de disconfort termic va fi unul mult mai ridicat.

Zonele vizate sunt Banat Crișana Sud vestul Olteniei după care miercuri joi și vineri cu extindere și în restul țării mai ales în partea de Sud a țării.

Posibil să înregistrăm furtuni puternice, este posibil să înregistrăm la nivel local cantități de precipitații ce pot depăși în continuare 25-50 de l/mp pe secvențe foarte scurtă de timp, posibil să fie însoțite de descărcări electrice.

Nu ultimul rând de vijelii și căderi de grindină pentru că până vineri seară la ora 22:00 ne vom afla sub incidența unei informări meteorologice ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic accentuat, directorul ANM, pentru Antena 3.

Distribuire articol