Foto/Moldova Sulita. Ruperi de nori noaptea trecuta. Drumuri forestiere distruse, anexe gospodaresti luate de viitura, pod afectat in totalitate

A fost noapte alba pentru locuitorii comunei Moldova Sulita. Seara si noaptea trecuta au fost ruperi de nori. Parca urma să vină sfârșitul, își amintesc localnicii.  Trei drumuri  forestiere au fost distruse in totalitate iar pe alte drumuri forestiere se circula pe variante.

Un pod a fost afectat in totalitate,  nemaiputându-se circula. Pagube materiale imense pe raza Ocolului Silvic Breaza. La fața locului se află silvicultorii din zona care fac o evaluare a pagubelor. Se caută soluții pentru a interveni cu utilaje.

Furia care s-a dezlănțuit a afectate mai multe gospodării  iar  la câțiva localnici anexele  au fost  luate de ape. Sătenii s-au trezit neputincioși în fața puhoaielor care s-au revărsat peste agoniseala lor de o viață.

Breaza

Râu Moldova  și afluentii sai Benea, Sulița , Tătarca și Lucava s-au umflat  și cu cărat tot ce au găsit în cale.

Accesul la Herghelia Lucina nu se mai poate face, porțiuni de drum fiind afectate în totalitate . Podul de la  Tătarca, peste Moldova a fost distrus. Accesul la stația Seismica, Obcioara a fost paralizat.  Si in zona Dadu nu se poate ajunge  din cauza drumului impracticabil. Sunt săteni a căror anexele gospodărești au fost luate de viitura . Mai multe locuințe au fost inundate. La fața locului se află pompieri militari de la ISU Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucovina Suceava, Alin Găleata,  vineri seara, ca in urma ploilor torențiale,  beciul unei locuințe din Breaza a fost inundat. La misiune au intervenit pompierii câmpulungeni. Pana la aceasta ora  Prefectura Suceava nu a comunicat oficial daca au fost inregistrate pagube materiale in urma viiturii de noaptea trecuat din Moldova Sulița.

Vom reveni cu detalii.

Distribuire articol