Așa arată drumurile din satul Argel, comuna Moldovița atunci când plouă torențial. Localnicii spun că primarul Traian Iliesi le spune că ,,e criza mare,,

Drumuri ca în Evul Mediu. De asta au parte satenii din Argel, comuna Moldovita . Atunci când plouă însă, mersul pe drum devine un coșmar. Așa se zbat toți de la mic la mare. Ieri, a plouat din nou iar drumul a fost acoperit de ape. Localnicii din aici spun la unison că s-au adresat primarului liberal,  Traian Iliesi însă acesta le-ar fi tăiat-o scurt: E CRIZA MARE. S-au putea spune despre cei care conduc comuna Moldovița în câteva cuvinte: SFIDARE și DEZINTERES.

Intrați în Uniunea Europeană, de ani buni, sătenii din Argel ca de altfel, întreaga țară, la capitolul drumuri suntem rămași în urmă. Chiar și pe vremea comunismului, dacă ca și localnic trimitei o petiție la ,,județ,, problema era rezolvată.

 

Acum la 30 de ani de la Revoluție parcă degeaba de plângi la cei care conduc comunitatea locală.

,, Noi avem un drum ceva de groaza. De 6 ani nu a mai adus nimic piatra.. E plin de noroi și bălți atunci când plouă. Când i-am zis primarului a spus așa: <e criză mare> .

O angajată de la primărie  mi-a spus sa merg cu lopata sa fac eu dacă nu îmi place și sa aștept când ma cheama ea sa îi matur în curte atunci vor merge sa facă acest drum. Cam aceasta este atitudinea celor de la primărie plătiți din banii publici.  Aici sunt aproximativ 20 de case cu bătrâni și cu copii care merg la scoala  și de grădiniță,, spune o localnică.

Oameni ai muntelui care sunt născuți acolo dar pentru care administrația locală parcă nici nu există. Știu doar că au de plătit impozite și taxe la stat. Și sunt localnici harnici  care nu au plecat peste hoatre în căutarea unui loc de muncă. Au rămas acasa. Unii sunt bătrâni și nici nu mai au putere. Alții abia merg la școală și vor să rămână în zona în acre s-au născut. Dar sfidarea celor care conduc e mult mai mare decât dragostea lor pentru aceste locuri.

,, Puneti piatră că pe aici niciodată nu va ajunge asfalt,,

Sătenii știu că aici nu va ajuneg asfalul niciodată mai ales că sunt drumuri mult mai importante de făcut decât cel care duce la ei. ,, Nu cerem asflat pentru că abia se chinuri să facă drumuri naționale sau altele. Dar macar puneti-ne piatră!,, spun localnicii sătui de praf și noroi.

La polul opus ar putea fi dat ca exemplu, primarul liberal al comunei Dărmănești,Valentin Chideoveț  care însă e preocupat de modul în care conduce comunitatea locală. A reușit să asfalteze până și drumurile comunale care duc la terenurile agricole. Și edilul are planuri mare în comuna.

 

 

 

 

Distribuire articol